22 квітня 2020 | Фоміна Віра

З Днем Землі!

Історія Дня Землі почалася ще у XIX столітті, коли американський активіст Джон Мортон висунув ідею один день на рік повністю присвячувати висадці нових дерев і чагарників. Тоді цей день називався День Дерева.

У 2009 році Генеральна Асамблея ООН проголосила Міжнародний день Землі, ухваливши відзначати його 22 квітня. Сьогодні понад 1 мільярд людей у 192 країнах світу  беруть участь в заходах до Дня Землі. У цей день в різних куточках світу проводять різноманітні акції, що покликані спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого навколишнього середовища на планеті Земля.  Але піклуватися про оточуюче нас середовище треба протягом всього року. Здавалося б, яка дрібниця в масштабах Планети – вимкнути за собою світло в кімнаті, здати макулатуру на переробку, пройтися пішки, та саме з таких дій складаються великі справи! Уявіть – тисяча людей посадила по одному дереву – ось Вам і ліс! Мільйон людей закрутили кран, коли чистили зуби – річку врятували від пересихання. Мільярд людей вимкнули світло, виходячи з кімнати – одна ТЕС не потрібна. Саме такі справи, саме такі дрібниці допомагають нам врятувати природу Землі, зберегти добробут нашого великого спільного Дому.

Кожен раз, коли у вас будуть питати в магазині "пакетик треба?" - згадуйте це відео! https://www.facebook.com/watch/?v=1047544042300643

https://drive.google.com/file/d/143jJkvyoEXnKIeg8xm9MzMkjdXQzwfN5/view?usp=sharing

 

Учні Нашої Першої взяли участь у гео-флешмобі #КрасаЗемлі, малювали малюнки про красу Землі, шукали фото з приголомшливою красою Землі.

 


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.