23 жовтня 2014 | Фоміна Віра

Як тебе не любити, Києве мій!

18 жовтня учні 7-их класів здійснили дивовижну екскурсію до м. Києва. Спочатку ми відвідали місцевість, де «за сім кілометрів від Хрещатика на території 9,2 га розмістився тематичний дендропарк, або ж, мовою офіційних документів, куточок української природи, архітектури та побуту – «Мамаєва Слобода». На вході нас зустріли справжні козаки на конях. Потім відбулася дуже цікава та змістовна розповідь екскурсовода. Вона повідомила про життя козаків, їх побут, звичаї.

IMG_4716 IMG_4671 В центрі архітектурного ансамблю «Мамаєвої Слободи», що нараховує 98 об’єктів, розташовується козацька триверха дерев’яна церква в ім’я Покрови Пресвятої Богородиці із дзвіницею, подібні до тих, що стояли на Запорозькій Січі в часи Богдана-Зиновія Хмельницького». Учні побували у цій першій в Україні козацькій церкві.

Потім ми мали змогу погойдатися на старовинній гойдалці, стати учасниками майстер-класу справжнього коваля.

Переїхавши у центр міста Києва, ми відвідали Майдан Незалежності, вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні.

Дуже цікавою була оглядова автобусна екскурсія столицею. Нас вразили яскраві краєвиди міста, велич Дніпра.

Усі учні повертались додому, сповнені новими незабутніми враженнями і дуже задоволені. Радимо усім побувати у прекрасному, рідному, старовинному місті Києві.

 

Бершацька Анастасія, учениця 7-А класу


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.