15 травня 2020 | Фоміна Віра

English is easy

Сьогодні англійська мова – невід`ємна частина навчання вже з дитячого садочка. Проте навчити – це обов`язок не лише вчителів, а й батьків.

Якщо ви ніколи не вивчали англійську мову, у вас з’явилася чудова  нагода почати вивчати її разом зі своєю дитиною.

Сьогодні пропонуємо поради для батьків, як підтримати дитину на  шляху до знань.

1.Англійська – щодня.Не обов`язково обмежуватись кількома годинами щотижня для вивчення англійської. Звісно, перевантажувати дитину заняттями не варто. Нехай вивчення англійської стане грою, яку можна розпочати будь-де чи будь-коли. Прочитайте віршик англійською перед обідом, заспівайте пісеньку під час прогулянки парком чи зіграйте у «показуху» (або «крокодила») з використанням відомих іноземних слів.

2.Нехай частина тих фільмів чи мультфільмів, які ви дивитесь з дитиною, будуть англомовними.Достатньо подивитися кілька простіших моментів англійською, тоді – українською. Так дитина навчиться сприймати мову на слух.

3. Пам’ятайте, що дитина повинна бачити та відчувати вашу підтримку.Вчіться разом із нею, проявляєте зацікавлення до того, що вона вже вивчила, хваліть та заохочуйте її.

4. Не критикуйте! Якщо дитина зробила помилку – це її право.Дайте їй зрозуміти, що так вимовляти те чи інше слово не правильно, і продемонструйте – як правильно. Але в жодному разі не робіть це з критикою.

5. Заохочуйте!Дитина повинна розуміти, що вчити і використовувати англійську – весело. Гра, гра і ще раз гра – найкращий спосіб провести час корисно й цікаво.

6. Розмовляйте англійською.Встановіть у своєму домі звичку використовувати англійську у побутових справах. Ви можете, наприклад, покликати дитину, похвалити чи сказати, що любите, англійською. Короткі речення і помірна частота використання допоможе дитині краще сприймати мову на слух і покращить вимову.

7. І ще одне правило – регулярність.З невеличкими перервами, але головне – регулярно вчити мову. Сьогодні проведіть повноцінне заняття, завтра – подивіться мультфільм, ще пізніше – заспівайте пісеньку чи прочитайте казку, потім знову поверніться до граматики. Це принесе свої результати.

Вірте у свою дитину та підтримуйте її – і все вдасться!


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.