14 листопада 2014 | Фоміна Віра

11 листопада – Міжнародний день енергозбереження

DSCN510611 листопада відзначається міжнародний День енергозбереження, саме в цей день спільнота намагається звернути увагу громадян на стан навколишнього середовища та ефективне використання енергії. Виявляється третина загального обсягу електроенергії споживається пересічними громадянами , тобто у домогосподарстві, тому економність саме у домашніх умовах може значно зменшити енергоспоживання країни в цілому.

DSCN5103Що учень або вся школа може зробити?

Дослідитиможливостіекономіїелектрикивдомаабо в школі і початиекономити.

Провести обстеженнявтрат тепла у себе вдома, утеплитивікна, зробитиіншінайпростіші заходи, щоб тепло кращезберігалося.

Чому нам необхідноберегтиенергію?

Зараз людинавже не можеобійтися без електричногосвітла, тепла батарей в квартирі, продукції, щостворює наш звичний комфорт. Людина звикає до нових благ цивілізації, на які потрібна усе більша і більша кількість енергії.

Обмежити зростання споживання енергії дуже складно, адже від нього безпосередньо залежить здоров'я і добробут кожної людини. Чи готові ми для цього гірше харчуватися або одягатися, поміняти свій спосіб життя?

Ні, необхідно вирішити інше завдання: як сучасній людині не погіршуючи рівень комфорту (присвячуючи значну частину свого життя дозвіллю, освіті, творчості, розвитку, здоров'ю і так далі) оптимізувати своє споживання енергії, економлячи при цьому корисні копалини і природні ресурси?

Відносна доступність електроенергії, тепла, гарячої води створюють уявлення у багатьох людей про те, що ці блага з'являються самі собою і вони ніколи не вичерпають себе. Навіщо їх економити, якщо кожен ними забезпечений в достатній кількості за доступну ціну? Скільки витрачу, за стільки і заплачу, витрачу більше, ну і що, - заплачу більше. Але такий світогляд дуже швидко приведе до негативних наслідків, адже основні ресурси, використовувані при виробленні енергії, є непоновлюваними. Відсутність розумного підходу до використання енергії дуже швидко приведе до того, що вона стане менш доступною і дорожчою.

Треба використовувати енергію раціонально, необхідно навчитися її берегти. Окрім істотної економії грошей при оплаті енергії, споживаючи енергію ефективно, Ви вносите дуже важливий вклад до рішення глобальних проблем екології.

Енергозбереження дозволяє нам:

  • Отримати необхідні нам енергетичні послуги і при цьому зберегти природні ресурси, які безповоротно спалюються для отримання тепла і електрики, забруднюючи при цьому навколишнє середовище.
  • Заощадити гроші - адже за енергоресурси ми багато платимо, а також допомагає знизити внесок людства у зміну клімату.

В цей день у нашій школі проводилась природозберігаюча акція «Три години без світла». Основна ідея заходу полягала в тому, щоб з 12:00 і до кінця навчального дня не користуватись електроенергією. Символом Дня Збереження Електроенергії  обрано жовтий колір. Кожному учаснику акції була видана стрічка-емблема у формі знака безкінечності.


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.