22 жовтня 2020 | Фоміна Віра

Осінні канікули: цікаво і пізнавально

Осінні канікули – це пора, на яку очікує кожен школяр, а щоб відпочинок був цікавим пропонуємо вам кілька ідей.

Рубрика «Раджу переглянути»

       У нашому сучасному світі просто неможливо жити без телебачення. Завдяки йому ми дізнаємося  про новини, цікаві події в країні і світі, слухаємо пісні і дивимося фільми.

Пропонуємо добірку цікавих кінофільмів:

  1. Про неймовірні пригоди дерев'яного хлопчика Буратіно, якого папа Карло вирізав з поліна розповідається у фільмі «Пригоди Буратіно».
  2. Весела сімейна комедія, впродовж якої ми щиро сміємося над пригодами головного героя Кевіна. І водночас фільм змушує задуматися про справжні цінності сім'ї  -  «Один вдома» .
  3. «Белль і Себастьян» - неймовірно гарний фільм про глибоку любов і вірну дружбу між хлопчиком-сиротою Себастьяном та найрозумнішим собакою на ім’я Белль. Іноді про великі й чисті почуття легше розповісти не словами, а екранізацією ― це саме той випадок, тож рекомендуємо фільм для перегляду всією родиною.
  4. Пригодницьке фентезі про дивакуватого власника шоколадної фабрики Віллі Вонкі, який одного разу вигнав усіх своїх робітників, і тепер нікому не відомо, хто виготовляє його найсмачніший шоколад – «Віллі Вонкі та шоколадна фабрика».

Рубрика «Раджу прочитати»

         Читання художніх книг теж є прекрасною розминкою для мозку і розуму, і ось чому: допомагає розслабитися і відволіктися, сприяє здоровому сну, допомагає сфокусуватися,  сприяє активній роботі мозку.

Пропонуємо список літератури на канікули:

  1. Якщо ви любите міфи та легенди, якщо приваблює магія та подобаються пригоди, то вам варто прочитати  книгу Ріка Ріордана «Персі Джексон і викрадач блискавок» .
  2. Трилогія «Таймлесс» Керстін Гір складається з трьох творів у жанрі фентезі та стане відмінним вибором для дівчаток-підлітків. «Рубінова книга», «Сапфірова книга» та «Смарагдова книга» розкажуть вам захоплюючу історію про подорожі у часі.
  3. Чи багато людей можуть похвалитися тим, що зустріли споріднену душу? Чи багато хто, опинившись практично на дні, зміг знову повірити в себе та піднятися? Про це ви дізнаєтеся, прочитавши книгу «Вуличний кіт на ім'я Боб» Джеймса Бовена.
  4. Кнаак Річард «Warcraft: Легенди.Том 1» - комікс, на сторінках якого зібрано чотири історії, мова у яких йдеться про вирій військових подій та про життя, здавалося б, звичайних персонажів, які як раз і створюють атмосферу життя світу Warcraft.
  5. А вам іноді здається, що все навколо несправжнє? Що вас оточують нещирі люди, що багато хто лицемірить та грає на публіку, що вам хочеться опинитися зовсім у іншому місці? Саме так відчуває себе головна героїня у книзі «Паперові міста» Джона Гріна.

На прохання учениці нашої школи Кушнір Катерини до  рубрики ми додали російськомовні книги: «Я вважаю, що кожен учень  має прочитати твори російської літератури, зокрема  А.Чехова «Дама з песиком» , О.Пушкіна  «Євгеній Онєгін», твори Миколи Гоголя та Сергія Єсєніна «Лист до жінки».

Говоріщева В., Довгохатько А., учениці 9 А класу


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.