22 жовтня 2020 | Фоміна Віра

Грати у відеоігри – це цікавий спосіб розважитись та поспілкуватися з друзями

Але з такою великою кількістю різноманітних ігрових платформ та ігор онлайн складно залишатися в курсі того, що саме робить дитина в мережі Інтернет. Скористайтеся порадами щодо захисту дітей під час гри онлайн, аби попередити можливі ризики:
1. Узгодьте правила щодо ігор онлайн
Ігри — це цікавий та легкий спосіб розважати дітей поза школою, але важливо узгодити правила, щоб захистити їх під час ігор. Разом з дитиною дайте відповідь на наступні запитання:
- в які ігри можна безпечно грати?
- з ким саме можна грати?
- де можна користуватися своїми гаджетами для гри?
- як довго можна грати?
2. Ознайомтеся з найпопулярнішими іграми та ігровими сайтами
Ознайомитись з улюбленими іграми вашої дитини та отримайте інформацію про те, як налаштувати батьківський контроль, щоб зробити їх безпечнішими. Ви також можете перевірити, чи має пристрій, яким користується ваша дитина, додаткові налаштування безпеки. Наприклад, Xbox містить вказівки для батьків щодо налаштування батьківського контролю, аби допомогти визначити, скільки часу дитина користується пристроєм.
3. Перевіряйте вікові обмеження
Важливо перевірити вікові обмеження гри, перш ніж дозволяти дитині грати в неї. Зазвичай їх можна знайти на офіційному сайті або в магазині додатків, де він був завантажений. Більшість ігор повинні мати відмітку "PEGI", яка рекомендує мінімальний вік гравця для конкретного змісту обраної гри. Але "PEGI" не враховує інші функції ігрових платформ, таких як: чат та можливість спілкуватися з іншими гравцями, яких дитина не знаєте. Крім того, важливо перевірити гру самостійно, перш ніж дозволяти дитині грати в неї. Оскільки ви знаєте свою дитину краще за всіх, ви зможете прийняти правильне рішення стосовно того, чи підходить вона дитині, як особистості.
4. Поговоріть з дитиною про те, з ким вона спілкується під час гри онлайн
Для багатьох дітей ігри – це спосіб залишатися на зв'язку з друзями. Але багато ігрових платформ дозволяє підтримувати діалог й з незнайомими людьми. Якщо це гра, у яку ваша дитина грає вже деякий час, ви можете запитати її, чи не приєднувалась вона до тематичних чатів чи форумів. Обов’язково регулярно дізнавайтеся у дитини, з ким вона спілкується у своїх улюблених іграх. Нагадуйте, що розмови повинні йти лише про гру, і якщо хтось почне ставити інші запитання або запропонує вести діалог за допомогою іншого додатку, такого як, наприклад, Snapchat, дитина повинна вам про це сказати.
5. Зверніть увагу на ігрові платформи з можливістю прямої трансляції
Twitch і Discord – це платформи для прямої трансляції з іншими геймерами, які дозволяють переглядати відтворення ігор. Часто на таких платформах відео відтворюються автоматично, коли ви відкриваєте програму чи сайт. Це означає, що важко контролювати те, що бачить ваша дитина, і вона легко може натрапити на невідповідний її віку контент. Слід запитати у вашої дитини про онлайн канали, які вона дивиться на таких типах платформ, аби переконатися чи видповідають вони її віку. Запевніть дитину, що вона завжди може звернутися до вас, якщо побачать те, що її засмутить.
6. Заохочуйте дитину відпочивати від екрана
Грати в ігри з іншими людьми може бути захопливо, але якщо дитина помиляється або програє, це може іноді викликати відчуття стресу або засмучення. Заохочуйте дитину робити паузу та перемикатися на іншу діяльність, аби допомогти їй розслабитися. Нагадуйте дитині, якщо вона коли-небудь отримає повідомлення чи коментар, який її засмутить – їй не слід відповідати одразу і їй краще уникати використання образливих злих слів у відповідь. Повідомте, що вона може звернутися до вас, якщо їй буде потрібна порада щодо спілкування з другом в Інтернеті.

Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.