5 лютого 2021 | Фоміна Віра

Чи існує небезпека вирубки лісів?

Дослідницька діяльність визнана потужним  засобом  реалізації особистісного потенціалу підлітків. Саме STEM-освіта надає можливості для розвитку дослідницьких вмінь учнів, демонструє  зв’язок між наукою, технологією, інженерією та  повсякденним життям. Ознайомившись із статтями, в яких порушується проблема вирубки лісів,  школярі зацікавились:  чи дійсно   зникнення лісів призведе до небезпечних екологічних явищ?

Учень 8 –А класу Демченко Денис та учениця  8 – Б класу  Макарова Аліна провели дослідження: кожну з трьох пляшок наповнили грунтом. Першу так і залишили, в другу поклали гілочки, а в третю – посадили рослину.  Використовуючи рясний полив, учні продемонстрували, що там, де знаходиться лише грунт, стікала каламутна вода, а найпрозоріша вода – з пляшки з рослиною, бо її корені утримували вологу.  То чи існує небезпека вирубки лісів? Висновок  за вами…

Завдяки  дослідженням   школярі мають можливість відчути дух наукового пізнання, навчитися конструювати комплексну картину навколишнього світу.


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.