8 грудня 2014 | Фоміна Віра

Зі спортом дружимо

Image001 Image002 Image003

Щороку 6 грудня відзначається День Збройних Сил України. Це свято з'явилося завдяки відповідній постанові Верховної Ради, якою в 1993 році була відзначена річниця ухвалення закону «Про Збройні Сили України».

 

Сьогодні головні позитивні зміни відбуваються в психології українських воїнів. Патріотизм, самовідданість, мужність, стійкість, сміливість, безкомпромісність по відношенню до ворога, бажання битися та стояти до кінця за кожен клаптик землі - це ті якості, які за період війни прийшли на зміну боягузству, дезертирству.   Українські воїни шаленими темпами відроджують славні традиції княжих дружин Русі, Запоріжських козаків, які на протязі стооліть нарощували бойову славу України. Саме тому сьогодні український воїн-захисник є найбільшим предметом гордості в українському суспільстві.

В цей день всі громадяни країни висловлюють свою повагу українським солдатам та офіцерам, які на сході України в важких нелюдських умовах боронять мирне життя українців від москальської орди. Також згадуються українські воїни-миротворці, які у складі багатьох місій ООН стоять на сторожі миру і порядку в зарубіжних країнах та своєю доблесної службою за кордоном створюють мужній образ українського солдата і сміливо виконують бойові завдання в гарячих точках по всьому світу.

Мабуть, кожен із нас, старшокласників, мріє про військову службу. А сприяє цьому військово-патріотичне виховання в школі. Напередодні Дня Збройних Сил  у школі відбулись спортивні змагання між командами старшокласниік (11 і 9-Б класи та 10 і 9-А класи). Першими привітали учасників дівчата 10-11 класів (Бритик Євгенія, Литвин Тетяна, Козлова Аліна, Литвин Надія). До них приєдналася учениця 10 класу, кандидат у майстри спорту з художньої гімнастики,  Гречишкіна Анна. Свої спортивні вміння продемонстрували учасники секції ку-до. Суддями цього разу були випускники школи, а нині – студенти-практиканти Смовж Дмитро та Хільченко Данило. Змагання ропочались із виконання стройових команд, потім – 2 спортивні естафети, перетягування канату. Перемогу у командних змаганнях здобули учні 10 і 9-А класів (Васильченко О., Волотковський Б., Половинко М., Косенко Я., Коротич О., Ткаченко А.). Не менш вдалим був виступ і другої команди ( Биченко В., Маркевич А., Мачульний Б., Юрченко С., Середич В., Виштикайло О.). А в особистому зліку із підтягування рівних не було учню 11 класу, чемпіону школи, Мачульному Б.

Гучним оплесками підтримували свої команди й болільники. Такі змагання пропагають здоровий спосіб життя, підтверджують, що наші хлопці вміють усе.

 

                                                                                      Марія Філіпова,  Богдан Волотковський


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.