15 травня 2022 | Фоміна Віра

День пам’яті жертв політичних репресій

На цьому дні відзнака чорна,
Щоб нагадати нам щемливо
Про літ страшних жорстокі жорна
І людських доль нелюдське мливо.
Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Там багато сторінок вписано кривавими і чорними кольорами. Чорне вороння зграями ширяло над містами і селами, заціпенілими в тяжкому смертельному сні 1933 року.
До Дня пам'яті жертв політичних репресій учнями 10-А класу проведено інформаційну годину. Відзначається цей день згідно з Указом Президента від 21 травня 2007 року з метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму.
Кількість жертв політичних репресій в Україні досі неможливо підрахувати. Десятки тисяч людей було розстріляно, сотні тисяч пройшли в’язниці, заслання, табори, примусово проходили психіатричне лікування.
Ця трагедія ніколи не повинна повториться. Це наша історія. Ми не маємо права забувати, ми повинні пам’ятати, яку страшну трагедію довелось пережити нашому багатостраждальному українському народові на шляху до незалежності.

Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.