18 травня 2022 | Фоміна Віра

18 травня Міжнародний день музеїв

Музеї стали культурними хабами, які функціонують як платформи, де творчість поєднуються зі знаннями, і відвідувачі також можуть спільно творити, ділитися досвідом та взаємодіяти.
Діючи на шкільному рівні, музей історії закладу працює задля розвитку, іміджу та права нести цікаву інформацію про милуле,сьогодення школи, а також визначати стале майбутнє.

Сьогодні, у Міжнародний день музеїв, Національний музей голодомору-геноциду провів для учнів 10-Б та 8-А класів онлайн екскурсію стежками трагічних подій українського народу, який зазнавав геноциду в різні періоди існування нашої держави.
Екскурсовод пані Галина продемонструвала старшокласникам архівні документи, сторінки друкованих джерел, що розкривають страшну правду про сплановане винищення українців радянською владою. Ми слухали свідчення людей, що пережили ті страшні події і розуміли, що зараз, під час війни, на наших окупованих територіях відбувається те саме. І тоді, й зараз людей позбавляють домівок, права на свободу та життя, насильно депортують в іншу державу.
Про це не можна забувати. Про це потрібно пам’ятати. Від цього сьогодні нас захищають наші воїни на фронтах. Такі думки висловлювати учні в ході екскурсії.

Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.