18 грудня 2014 | Фоміна Віра

Зустріч школярів із працівниками юстиції

Image013 Image014

У світі існує величезна кількість професій, вони охоплюють різні сфери людської діяльності, постійно змінюються разом з розвитком суспільства, науки і техніки, але при цьому багато професій зберігають свої головні ознаки і супроводжують людство протягом сторіч.

Державний службовець – це особлива професія, представник якої володіє, з одного боку, широкими повноваженнями, а з іншого – несе подвійну відповідальність за стан справ у суспільстві. Це нелегка праця, яка потребує самовіддачі, бажання служити людям та справжньої відданості своїй справі.

Нещодавно у школі відбулася зустріч учнів із Лісановим В.М., –головним спеціалістом міського управління юстиції.

Віктор Миколайович розповів, що професія юриста є однією з найдавніших в історії цивілізації. Вона з'явилася разом з правом. Її роль зростала в міру розвитку законодавства, підвищення регулюючого значення права в житті суспільства. Знання, права і вміння його застосовувати стало важливою умовою для здійснення багатьох функцій держави. Він також ознайомив із своїми професійними обов’язками. Школярі отримали юридичні консультації та дізналися про законодавчі зміни при укладанні шлюбу, зміну прізвища та імені, реєстрацію новонароджених дітей та реєстрацію смерті людини.

«Висока честь і величезна відповідальність — бути юристом. Адже забезпечення прав і свобод кожного громадянина держави, зростання правової культури народу та суспільства залежать саме від нас — працівників юстиції. Ми щоденно допомагаємо людям вирішити найскладніші й часто доленосні проблеми, тому в нашій професії, як у жодній іншій, помилки можуть дуже дорого коштувати», - сказав Віктор Миколайович.

 

                                                                 Палієва С.І.,

                                                заступник директора з виховної роботи

 


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.