19 грудня 2014 | Фоміна Віра

Свідомий вибір професії

 

Image015 Image016

Вибір професії — дуже відповідальний крок у житті кожної людини. Здійснюючи його неусвідомлено, можна зробити помилку, за яку доведеться розплачуватися все подальше життя. Тому дуже важливо зважити всі можливості і обставини, які визначають основні мотиви свідомого вибору професії.

Часто допомога у виборі професії молодим людям не потрібна. Багато хто з них давно вирішили, ким хотіли б стати в майбутньому. Однак це рішення не завжди подобається батькам. У сім’ях, де з покоління в покоління трудилися вчителі, лікарі, навряд чи зрадіють рішенням дитини піти вчитися, наприклад, в циркове училище. Часті випадки, коли після року навчання в «невідповідному» навчальному закладі, молода людина відмовляється від ідеї освоювати ту чи іншу професію. Саме тому, на допомогу приходять працівники різних сфер діяльності. Нещодавно до школи, під час проведення тижня профорієнтації , до майбутніх випускників завітали викладачі Білоцерківського Національного аграрного університету та працівники Смілянського Управління МВС (начальник сектору по роботі з кадрами та його заступник). Змістовні виступи гостей дали можливість учням зрозуміти пріоритети в роботі економіста, юриста, міліціонера, слідчого, агронома, ветеринара.

                                                                              Палієва С.І.,

                                     заступник директора з виховної роботи


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.