28 жовтня 2023 | Фоміна Віра

Тиждень математики, інформатики та фізики

«Серед усіх наук, що відкривають шлях до пізнання природи, найвеличнішою є МАТЕМАТИКА». Саме у цьому упродовж тижня мають можливість переконатися учні Нашої Першої.
Для учнів 8-11 класів було проведено шкільне зібрання на тему
"Математика в житті людини ", на якому учні 8-Б класу разом із класним керівником Волошиним В.О. висвітлити важливість вивчення математики та на прикладах показали застосування математики в різних професіях і в повсякденному житті.
Учні 5-А класу з вчителем математики Палієвою С.І. працювали над проєктом «Таємниці арифметичних фокусів». Кожен учень обрав фокус. Основна тема математичних фокусів – вгадування задуманих чисел чи результатів дій над ними. Спочатку працювали в парах, а потім демонстрували фокус однокласникам, які намагались розгадати, як саме фокусник знаходить правильну відповідь. Було цікаво і весело!
Між двома командами 9-В класу відбувся "Математичний брейн-ринг" (вчитель Видиш М. О.). Під час змагання учні продемонстрували високий рівень математичних знань та підвищили інтерес до навчального предмета. З відривом в 7 балів перемогу здобула команда "Коло". Вітаємо переможців!

Чому потрібно вивчати математику? Тому, що математика розвиває мислення, тренує пам’ять, загартовує характер, допомагає досягти успіху. Без математики не побудуєш успішної кар’єри! Навіть, якщо ми переконані, що наше життя не буде пов’язане з математикою, вивчати цей предмет потрібно. Саме такі висновки зробили учні 7-А класу (вчитель Палієва С.І.), працюючи на проєктом «Математика в житті людини».

Під час інтелектуальних перегонів учні 9-А класу продемонстрували свої знання з теми "Інформаційна безпека". Об'єднавшись у 4 команди "Архів", "Правові захисники", "Lazarus" та "Організатори" старшокласники шукали відповіді на непрості запитання. У завзятій боротьбі перемогу отримала команда "Організатори". А найважливіше, що учні зрозуміли: "Захист та збереження інформації - понад усе!

Учні 8-А класу на грі ерудитів "В гостях у пані Теплоти" показали не лише знання про теплові явища, а й уміння міркувати, зіставляти та робити висновки. Учасники гри проявили неабияку кмітливість, наполегливість та вміння працювати в команді. І ще раз всі переконалися, що фізика - це цікаво, весело і потрібно.

27 жовтня учні 5-их класів взяли участь у захопливому математичному квесті "Міркуй, фантазуй, твори!". Команди учасників "Математичні динозаври", "Промінь друзів" та "Ерудовані смайлики" змагалися у запальній боротьбі. Вони не лише шукали відповіді на кмітливі теоретичні запитання, розв’язували завдання на логіку, розгадували кросворди та анаграми, а й демонстрували увагу та тренували пам’ять. Найшвидше впоралась зі всіма завданнями команда "Промінь друзів", але всі учні показали хороші знання з предмета, отримали багато позитивних емоцій та нових вражень. А приємним доповненням кожному учаснику став невеличкий подарунок, що знадобиться на уроках математики.

В рамках тижня математики, інформатики та фізики, учні 6-их класів взяли участь у фотоквесті "Малюй! Фантазуй! Складай! Думай! Обчислюй!" Дітям було запропоновано відгадати вченого, за його описом, виконати задачі із сірниками, поділитись улюбленим рецептом на 6 порцій, намалювати картину із цифр, скласти оригамі та все це зафіксувати на фото. Ось які результати ми отримали!


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Коментарі та пінги в даний час закриті.

Коментарі закриті.