20 лютого 2015 | Фоміна Віра

Тиждень математики, фізики та інформатики

З  16 по 20 лютого 2015 року в школі №1проводився тиждень математики, інформатики та фізики.   Він об’єднав усіх небайдужих дітей, які мають математичні здібності. В рамках цього тижня відбувся ряд позакласних заходів та відкритих уроків, в яких взяли участь як учні, так і вчителі школи.

Блез Паскаль сказав: «Предмет математики настільки серйозний,
що корисно не втрачати можливостей зробити його цікавим».

Отож, і ми вирішили не втратити такої можливості.

Честь відкривати тиждень математики, інформатики та фізики мали учні 6-х класів, які створили яскраві та змістовні стіннівки з математики, котрі прикрашали фойє школи упродовж тижня. Найкращими були роботи Шевчук Марії (6-А клас) та Роговик Дарії (6-Б клас).

У вівторок, 17 лютого, в школі було проведено квест представниками компанії Київстар, присвячений безпеці дітей в Інтернеті. Учні 5-7 класів змогли продемонструвати свої знання, приймаючи участь у вікторині та мандруючи сторінками веб-квесту. Всі учасники були дуже активними і отримали сувеніри, а перемогу здобула – Міленко Ксенія. В це й же день учні 5-Б класу  проявили свої математичні знання на відкритому уроці з теми «Десятковий дріб. Запис десяткового дробу», який провела вчитель Палієва С.І.

А в середу юнаки та дівчата 9-10 класів вирішували одвічне питання «Хто розумніший?» в інтелектуально-розважальній грі з однойменною назвою. Цього разу пані «Фортуна» була на стороні хлопців.

19 лютого  в кабінеті №6 учнів 8-их класів змусило зібратися питання: «Чи існує вічний двигун?». Учні 8-Б класу досліджували моделі вічних двигунів та причини, які не дозволили їм працювати. Дійшли висновку: потрібно мати хоча б елементарні знання з фізики.

І на завершення тижня учні 6-В класу вирішували питання: "Як потрібно поводитися в мережі Інтернет, щоб не потрапити в пастку?" під час виховної години. Згодом учні 10 класу разом з вчителем інформатики Фоміною В.О. намагалися зрозуміти, яка ж пошта краще: звичайна та електронна?

Із впевненістю можна сказати, що тиждень математики, інформатики та фізики вдався на всі 100%. Діти показали гарні знання, вміння та зацікавленість предметами.

Вчитель математики, Величко О.О.

P1110315IMG_09832P1110380 P1110374 P1110360 P1110319 P1110316


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.