12 березня 2015 | Фоміна Віра

Поезія – це завжди неповторність

Поезія – це завжди неповторність,

якийсь безсмертний доторк до душі

Л.Костенко

Кожен народ має своїх геніїв, поводирів. Для українців Пророком став Тарас Григорович  Шевченко, чиї  помисли, мрії спрямовані були на вирішення  проблем людського суспільства. Великому Кобзареві  судилося долею  47 років, та своїм коротким життям він освітив шлях до щастя – мрії всього людства.

Вшануванням пам’яті Т.Шевченка стало свято Поезії – конкурс читців – декламаторів, учасниками якого стали учні нашої школи.

Непомітно пройшов час у царстві мудрого й красивого, правдивого й цінного, сильного й ласкавого, доброго й мужнього слова. Поезія – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу людини. Тому  гаслом свята стали рядки:

Хай палає свічка.

Хай палає,

Поєднає нас вона в цей час.

Друзів голоси нехай лунають,

Слово й музика нехай єднають нас.

Лилося слово поета – полум’яне, як і його  життя. Щиро звучали і поетичні спроби юних. Линули і думки Кобзаря, перелиті в пісню. І атмосфера, що панувала у затишній залі, аж ніяк не нагадувала, що тут відбувається змагання, конкурс. Кожен присутній ще і ще проникався силою Слова, його красою і неповторністю. Щирими гучними оплесками визначали переможців самі учасники свята,  яких полонила декламаторська вправність Козлової А., Філіпової М. та Вдовик Ю. у номінації «Посвята Шевченку»; Бритик Є., Шевчук М. та Горицької В. у номінації «Власна поезія»;  БорщевськогоІ., Богуна М., Хлівної Д., Плієвої М., Галич К. у номінації «Поезії Т.Шевченка». Переможцями у номінації «Пісенна Шевченкіана» стали Сергієнко Ю. та Удоденко Н. У цьому році додалася ще одна номінація – «Поезії Шевченка мовами світу», переможцем якої стала Брощан М., яка продекламувала поезію «Заповіт» українською та французькою мовами.

Закінчилося свято, а в душі народжуються нові думки, слова, прагнення – возводиться духовний собор. І хочеться, щоб він не був зруйнований проблемами буденщини та байдужістю.

Члени журі конкурсу читців-декламаторів


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.