2 квітня 2015 | Фоміна Віра

День цивільного захисту в закладі

Image180

День цивільного захисту особливий день у нашому закладі – проводиться підведення підсумків роботи учасників навчально-виховного процесу з питань збереження життя і здоров’я учнів.

Проведенню дня ЦЗ передує значна підготовка. Упродовж року проводиться навчання з членами об’єктових формувань, відпрацьовуються функціональні обов’язки кожного у різних режимах діяльності. Учителі предметів «Основи здоров’я», «Захист Вітчизни» навчають учнів як діяти в екстремальних умовах, як поводиться з незнайомими предметами, проводяться практичні заняття щодо надання долікарняної допомоги.

Упродовж березня проводилися тренувальні заняття та евакуація на випадок виникнення пожежі, хімічного забруднення, пошкоджень у приміщеннях, викликаних складними метеорологічними умовами.

Навчальний заклад співпрацює з ДСНС міста – начальник УДСНС міста підполковник Ю.В.Заєць, товариством Червоного хреста – голова К.В.Штурм.

Розпочався день ЦЗ із засідання штабу ЦЗ закладу, де були поставлені завдання щодо проведення заходів упродовж дня. Викладач предмету «Захист Вітчизни» Колюка В.М. вишикував учнів 2-11 класів на лінійку. Начальник ЦЗ закладу, директор школи І.Б.Гайдай довела до усіх присутніх план проведення  Дня ЦЗ у закладі.

При проведенні уроків за розкладом педагоги школи зосереджували увагу учнів на діях в умовах надзвичайних ситуацій, проводили вікторини «Попереджати, запобігти, допомогти».

При відпрацюванні «Ввідна 1» - «Пожежа в приміщенні» члени об’єктових формувань провели евакуацію з приміщень усіх учнів, педагогів, обслуговуючий персонал.

На гасіння «умовної пожежі» на території школи (керівник ОФ Александров О.М.) прибули пожежники на спеціалізованому автомобілі та «допомогли» загасити пожежу. Вогнеборці продемонстрували ножиці для розрізання металу, домкрат, що можна підняти вантаж масою 10 тонн. Лисенко І.В., капітан внутрішньої служби роздала учням листівки з правилами протипожежної безпеки.

Навчання учнів щодо збереження життя та дій у разі екстремальних умов проводили працівники товариства Червоного Хреста Катерина Володимирівна Штурм та Любов Михайлівна Луценко.

Учениці 11 класу під керівництвом Подрушняк Л.І. продемонстрували навички надання першої допомоги, які вони здобули упродовж двох років, вивчаючи основи медико-санітарної підготовки.

Учителі фізичної культури Александров О.М., Левченко А.М., Сущенко Є.Л. та викладач предмету «Захист Вітчизни» Колюка В.М. за участю учнів 10-11 класів провели комбіновану естафету. За результатами фізичної, стройової підготовки та кульової стрільби переможцями стали Васильченко О., Волотковський Б. (10 клас), Клочан І., Величко В. (11 клас).

Упевнені, що оволодівши знаннями, отриманими під час навчально-виховного процесу учні скористаються як у повсякденному життя так і при надзвичайних ситуаціях.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Цапенко А.І.

 


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.