2 квітня 2015 | Фоміна Віра

Вчимося, відпочиваємо, пізнаємо…

Image176

27 квітня відбулася екскурсія учнів 5-В класу до міста Черкаси. Програма екскурсії була дуже насиченою. Спочатку ми відвідали зоопарк, де прогулялися серед оленів, диких кабанів, папуг,мавп, вовків та рисів. Із захопленням милувалися кумедними витівками гімалайського ведмедя,побачили різноманітних земноводних, отруйних зміїв, пітонів та скорпіонів, а нова експозиція черепах, жаб та рептилій нікого не залишила байдужими.

Відвідавши Черкаський краєзнавчий музей, ми познайомилися з природою та археологією рідного краю. Серед унікальних експонатів нас найбільше вразила археологічна, зоологічна та колекція речей козацької доби. Це, перш за все, козацька зброя: пістолети, гармати різного калібру і розміру, порохівниці. В експозиції можна побачити бойові сокири, рушниці, козацькі трубки. Але гордістю музею є двері від козацького куреня I-ї половини XVIII ст. із зображеним на них народної картиною «Козак Мамай».

Однією з визначних пам'яток Черкас є Замкова гора.  На ній розмістився меморіальний комплекс «Пагорб Слави»  з монументальним  пам'ятником "Батьківщина - Мати",який був зведений    в пам'ять про загиблих на фронтах і під час оборони Черкас мешканців міста в часи Другої світової війни. Щоб віддати шану загиблим захисникам  ми піднялися на вершину пагорба, де було  поховано майже тисячу воїнів і партизанів, які захищали Черкаси в 1942-1943 року від  фашистських окупантів.
Потім ми помандрували містом .Пройшлися по вулиці Хрещатик біля Черкаської філармонії,побачили особняк грабаря Щербини.

Переповнені враженнями, стомлені, але ще досить жваві ми поверталися додому. І ще мріяли про майбутні екскурсії, які чекають нас попереду...


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.