1 квітня 2015 | Фоміна Віра

Нас вітало місто Лева

image (1) imageНа весняних канікулах 22 учні 6-8 класів нашої школи побували на екскурсії у Львові, заснованому королем Данилом Романовичем в середині 13 століття.

Приїхавши до міста Лева, оселилися у хостелі, де нас привітно зустріли його господарі.

Історичний центр Львова занесено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. У місті знаходиться найбільша кількість пам'яток архітектури в Україні. Ми відвідали багато цікавих місць.

Опускалися у підземелля. Піднімалися на львівську Ратушу, що має висоту 65 метрів і є найвищою в Україні, з неї відкрився гарний краєвид з прекрасними видами місцевості. Потім ми вийшли на Замкову гору – це найвища точка міста (413 м над рівнем моря). Побували у найдавнішій з існуючих у Львові Аптеці-музеї, де зберігається більш, ніж 3 тисячі рідкісних експонатів, які зібрані науковцями, фармацевтами та колекціонерами-ентузіастами. Відвідали справжню лабораторію середньовічного вченого – алхіміка, побачили книгу зі старовинними рецептами лікарських препаратів,  колекцію медичних приладів тих часів, адже аптека була заснована майже чотири століття тому.

Прогулялися площею Ринок, де є багато кавʼярень, крамниць, музеїв. Спустилися у Львівську копальню кави. Існує легенда, що там видобувають ковові зерна. Відвідали Майстерню шоколаду, де продається багато шоколадних виробів, і побачили, як їх виготовляють.

Після цього ми завітали у музей «Арсенал», де є багато експонатів зброї. На нижньому поверсі розмістився зал, у якому можна оглянути старовинну скульптурну групу, що колись прикрашала оборонні мури міста – «Святий Михайло, що вбиває сатану». Потім ми відвідали палац Потоцьких, біля якого проходять арт-виставки сучасних художників. Завітали

також до багатьох церков та костелів. Найбільше запамʼяталась Успенська церква (Русько-Волоська святиня Львова) якій близько 600 років.

Потім ми відвідали музей-заповідник «Личаківський цвинтар», де знаходиться понад 300 тис. поховань. Тут побачили могили багато відомих людей світового рівня, зокрема

письменників Івана Франка, Маркіяна Шашкевича, композиторів Володимира Івасюка, Ігора Білозіра, Станіслава Людкевича, Анатолія Кос-Анатольського, музиканта
Сергія Кузьминського, оперної співачки Соломії Крушельницької тощо. На цвинтарі збереглися 24 каплиці-усипальниці заможних, переважно шляхетних родин.

Під час вечірньої прогулянки почули багато цікавих історій та легенд. Нам показали єдину підземну річку Львова – Полтву, дім привидів, біля якого щодня рівно о 21:24 відбувається

казкове дійство, будівлю оперного театру та багато іншого.

Не вистачає слів описати всю ту красу, яку подарував нам величний Львів. Тому всі отримали надзвичайно багато вражень та позитивних емоцій.

Фурман Катерина, учениця 7-а класу


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.