9 квітня 2015 | Фоміна Віра

Школярі отримали перехідний “Прапор Доброчинності”

RptBnB72_Ug UPS8F5vdCS49 квітня 2015 року – знаменна дата для учителів та учнів Смілянської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів №1– передача прапора Доброчинності, започаткованого головою Черкаської облдержадміністрації Юрієм Ткаченком та головою Черкаської обласної ради Валентиною Коваленко. Обласний проект «Прапор «Доброчинності» започатковано у жовтні 2014 року,  і прапор вручається   закладу за волонтерську діяльність. До школи прапор привезли колеги із Смілянської школи №11. Школа радо вітала гостей, адже це висока оцінка за роботу, проведену педагогічним і учнівським колективом. Прапор Доброчинності передають від закладу до закладу за добрі справи.

Чому ж «Прапор Доброчинності» прибув саме до нашої школи? У зв’язку із військовими діями, що ведуться в країні, лідери учнівського самоврядування школи, учні, батьки, педагоги  активно долучаються до всіх волонтерських акцій, які наближають мир і підтримують вогник надії у солдатських серцях. Добрими  справами, за які школа отримала прапор, є акції «Вітання бійців у зоні АТО»,«Допоможи воїнам АТО», «Шоколад для воїнів АТО» та багато інших. Педагогічний колектив, учнівське самоврядування проводили пошукову роботу, щоб увіковічнити в пам’яті патріота, захисника України. «Герої не вмирають» - саме так назвали спільний шкільний проект. Про волонтерську діяльність учнів школи розповіла голова  волонтерського загону «Турбота» - Юлія Туманова. Також  про свою діяльність детально розповіли учні-волонтери школи №11.

Адміністрація, педагогічний та учнівський колективи  загальноосвітньої школи №1 радо зустрічали гостей. Урочисто, під звуки Козацького маршу відбулася передача Прапора «Доброчинності», дійство супроводжувалось патріотичними вигуками: «Слава Україні», «Героям слава». З почуттям глибокої відповідальності та безмежної гордості директор школи Гайдай І.Б., голова батьківського комітету Марунич М.О., учні школи №1 прийняли прапор Доброчинності. Право отримати символ держаності надали стипендіату міського голови, прапороносцю школи, кандидату у майстри спорту Клочану  Іллі та Козловій Аліні, переможниці шкільного конкурсу «Учень року», багатьох предметних олімпіад та творчих конкурсів.

Директор школи І. Б.Гайдай висловила упевненість в тому, що своїми добрими справами школярі ще раз підтвердили право носити звання володарів “Прапора Доброчинності”.

Після хвилини мовчання за загиблими на сході ще більше розчулила аудиторію Аліна Козлова, учениця 11 класу, голова героїко-патріотичного сектору учкому, своїм виконанням пісні «Я хочу жити без війни».

Приєднався до привітання присутніх голова шкільного батьківського комітету Марунич М.О. Він наголосив: «Добрі справи виховують дітей справжніми патріотами, які не стоять осторонь, а долучаються до  розбудови Української держави». «Молитву за Україну» виконав вокальний ансамбль «Квіти життя» (керівник В. Пустовіт).

Завершила захід голова учнівського самоврядування школи Бритик Євгенія:

Людина починається з добра,

Із ласки і великої любові.

Із батьківської хати і двора,

З поваги, що звучить у кожнім слові.

Людина починається з добра,

З уміння співчувати, захистити

Це зрозуміти всім давно пора,

Бо ми прийшли у світ добро творити.

Людина починається з добра

Із світла, що серця переповняє.

Ця істина, як світ, така стара,

А й досі на добро нас надихає.

Лідерами Ліги старшокласників Черкаської області розпочато акцію "Прапор доброчинності". Закликаємо всіх членів учнівських організацій взяти участь у цій акції та провести добрі справи в своїх регіонах, в рідній школі, в населеному пункті. Прапор доброчинності  передається від міста до міста нашої області, від навчального закладу до навчального закладу, туди, де добрі справи старшокласників мають місце.

Делегація школи №1 цього ж дня передала Прапор Доброчинності колективу школи №13.

   С. І. Палієва, заступник директора з виховної роботи


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.