9 квітня 2015 | Фоміна Віра

Мислити глобально – діяти локально

7ScqKt85vIE guOwlkecrAMУкраїна належить до тих країн світу, де стан навколишнього середовища вважається несприятливим, а у багатьох регіонах, в тому числі і в нашій області – критичним чи близьким до нього. Україна має найвищі показники загальної завантаженості території усіма видами виробництва. Протягом багатьох десятиліть господарство країни розвивалось без реального врахування екологічних вимог, що призвело до негативних змін усіх компонентів природного комплексу. Екологічні питання дуже актуальні, оскільки не вирішення цих проблем приносить великі нещастя, хвороби і смерть людей.

У рамках україно-шведського  проекту «Освіта для сталого розвитку» у Смілянській загальноосвітній школі  І-ІІІ ступенів №1 розпочато місячник «Зроби чистішим своє місто –чистішою свою країну – чистішою нашу планету». З ініціативи учнівського самоврядування розроблено відповідні заходи щодо наведення чистоти у мікрорайоні. Упродовж першого тижня квітня учнями школи здійснено  прибирання території школи та території по вулиці Леніна. Добре працювали учні усіх 5-7,9-11 класів. Попереду наведення порядку на братських могилах, збір вторинної сировини, екологічні акції та заходи, участь у поновленні спортивних майданчиків, проведення просвітницької роботи: розповсюдження різнопланової інформації (буклети, листівки, плакати тощо), висадка дерев та квітів, участь у проекті Фонду Кличко «Клич друзів – граймо разом!».

Запрошуємо учнів, педагогів, батьків, жителів мікрорайону до спільної «Весняної толоки».

         С.І.Палієва, заступник директора з виховної роботи


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.