15 квітня 2015 | Фоміна Віра

Роль родинного виховання у формуванні особистості дитини

Image011

Родина — основа зростання здорової дитини, це світ, в якому людина навчається жити. Вона має забезпечувати їй достатні матеріальні та педагогічні умови для інтелектуального, фізичного, морального та духовного розвитку.

Надзвичайно важливим є взаємодія школи і сім’ ї, зміцнення їх зв’язків,   покращення емоційного контакту між батьками, дітьми та педагогічними працівниками, заохочення до партнерських, демократичних стосунків,  що є основою створення гармонійного середовища для розвитку особистості дитини.

У черговий раз гостинно відчинила двері школа №1 для класних керівників шкіл міста. Цього разу засідання семінару-практикуму «Тінейджер» було присвячене  саме співпраці класних керівників із батьками учнів. Ділова, конструктивна розмова йшла під час усього засідання. Присутні ознайомилися із системою роботи з батьками, яка створена у школі №1 (Палієва С.І., заступник директора з виховної роботи). Досвідом роботи з питання «Форми і методи спілкування з батьками» поділилась класний керівник 5-В класу Бойко С.М.. Активну участь в обговоренні питань брали представники шкіл №2, 6,16. Також педагоги стали учасниками  тренінгу «Батьки і діти», розробили рекомендації щодо організації взаємодії школи і родини.

С.І. Палієва, заступник директора з виховної роботи


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.