8 травня 2015 | Фоміна Віра

Практичне закріплення знань з предмету «Захист Вітчизни» відбулося

Image077 Image079 Image080Завершальним етапом вивчення предмету «Захист Вітчизни» у середній школі є проведення навчально-польових зборів для юнаків і дівчат 11 класу.
Упродовж трьох днів юнаки здавали нормативи із прикладної фізичної підготовки на стадіоні «Юність», проводили тактичну підготовку на базі військово-патріотичного навчального табору «Паланка».
Перший взвод юнаків нашої школи (викладач Колюка В.М.) з’явився на урочисте відкриття навчально-польових зборів, які були організовані 5 травня на стадіоні «Юність». Цього ж дня були здані нормативи з прикладної фізичної підготовки. Перше місце серед 150 юнаків міста у підтягуванні на перекладині посів Клочан Ілля, випускник школи.
Наступні два дні заняття проводилися на базі навчального військово-патріотичного табору «Паланка», де заняття з юнаками проводили волонтери. Відпрацьовані навички стрільби з пневматичної гвинтівки, дії в умовах надзвичайних ситуацій щодо готовності до захисту Вітчизни. За результатами усіх заліків навчально-польових зборів юнаки посіли ІІІ загальнокомандне місце.
Дівчата закріпили навички надання долікарської допомоги на заняттях, які були організовані для них працівниками міського Товариства Червоного Хреста.
Викладач предмету «Захист Вітчизни» Подрушняк Л.І. провела практичні заняття з питань надання допомоги при тепловому та сонячному ударах, кровотечах та зупинці дихання.
Приємні враження, нові знайомства з’явилися після участі у заходах і головне – уміння діяти правильно, згуртовано, з знанням справи, з набутим новим досвідом.

Цапенко А.І., заступник директора з навчально-виховної роботи.


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.