15 травня 2015 | Фоміна Віра

Всесвітній день телекомунікацій

Всесвітній день телекомунікацій та інформаційного суспільства відзначається 17 травня. Цього дня вітають усіх програмістів, системних адміністраторів, інтернет-провайдерів, веб-дизайнерів, редакторів інтернет-видань та інших людей, які зайняті у сфері інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ).

Свято встановлено Генеральною асамблею ООН у 2006 році.

Дату 17 травня обрано тому, що цього дня в Парижі було підписано першу Міжнародну телеграфну конвенцію, а також засновано Міжнародний союз електрозв'язку .

Мета Всесвітнього дня телекомунікацій та інформаційного суспільства полягає в тому, щоб сприяти підвищенню рівня поінформованості людей про можливості, які може принести країнам використання Інтернету та інформаційно-комунікаційних технологій.

Сучасна людина, яка живе в умовах інформаційного суспільства, повинна не тільки вміти читати, розмовляти, а й швидко та вільно орієнтуватися в потоці усної і писемної інформації. Оновлюється освіта, вводяться нові програми, технології навчання, але головним залишається вміння учнів учитися, вміння самостійно знаходити інформацію, оцінювати її, обробляти, аналізувати, використовувати та створювати якісно нову.

Важливим інформаційним центром нашої школи  є шкільна бібліотека. Адже саме  в бібліотеках збирають  та зберігають накопичену інформацію та надають доступ до неї через різні джерела: книги, періодичні видання (газети, журнали), телебачення, радіо та Всесвітню мережу Інтернет.

Інформаційні технології  з успіхом використовуються для поглиблення знань та умінь в багатьх галузях освіти та науки.

Тож шукайте та вміло використовуйте  потрібну вам інформацію  і будете завжди успішними в  житті та навчанні.

IMG_1296 IMG_1298 IMG_1299 IMG_1301 IMG_1303 IMG_12971


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.