16 травня 2015 | Фоміна Віра

Міжнародний день сім’ї

20 вересня 1993 року відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН було запроваджено Міжнародний день сім’ї, який відзначається щороку 15 травня. На думку Генерального секретаря ООН, коли зневажаються основні права однієї сім’ї — єдність всієї людської сім’ї, членом якої вона є, перебуває під загрозою. В Україні теж відзначається це свято.

Сім’я, родина — це велике диво,
Там є любов і ласка, і тепло.
Там дітям затишно і радісно, й щасливо,
Тепер у нас і завжди так було.
Як тато є й матуся є рідненька,
Там добре дітям, є в них доброта.
В дітей тоді й сорочечка біленька,
І ластівкою мрія заліта.
Сім’я, родина в кожного хай буде,
В ній стільки щастя, мудрості й тепла!
Живіть щасливо на землі цій, люди,
Й щоб доля ваша світлою була!

Кожне покоління розуміє по-різному значення сім’ї, але за всіх часів будь-яка родина не може існувати без любові, поваги та розуміння. Саме ці поняття допомагають будувати будь-яке цивілізоване суспільство. Українці говорять: «Без сім’ї немає щастя на землі». Адже сім’я – це, насамперед, берегиня людських цінностей, хранителька моральних чеснот, національних традицій і звичаїв, невтомна плекальниця родоводу.

Часом у житті кожної родини виникають певні негаразди, і здається, що ніхто і ніщо не може їх вирішити. Проте, найбільшу підтримку ми отримуємо від батьків, коханої дружини чи чоловіка, а ще частіше – розрадою стають діти. Саме ці люди допомагають нам жити у cучасному непростому світі, насиченому метушнею і бентежними буднями.

Про батьківство, материнство та сім’юпоширено багато народних висловів. Наприклад: «Дерево красне корінням, а людина родом». Тому в багатьох родинах ведеться дерево роду, по якомудіти сьогодні можуть визначити своє походження, з якого вони роду, хто були їхні предки. Це дуже цікаво. Ось тому учні 9-Б класу (класний керівник М.В Тарасенко) за допомогою батьків приготували такі «родинні дерева», щоб їм і тим, хто прийде після них, легше було дізнатися про свій далекий рід.

Рідний дім, рідні люди, найкраща родина,
Найдорожчі традиції, думи й пісні…
Саме з цього — Вітчизна, моя Україна.
Саме з цього — дороги у Всесвіт ясні.

^7A263B3EC86CE5B2D9E12FFF4D86F4B40D727BBFB3BE3ECA95^pimgpsh_fullsize_distr ^9E98EDA9FC909EFE0FEEDC8762FB88DBA13CB21776F6BC4658^pimgpsh_fullsize_distr ^87D0BDBADDB67B3274EF58382DEE486E183DC4D4E827FC0EAC^pimgpsh_fullsize_distr


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.