16 травня 2015 | Фоміна Віра

16 травня – День науки на Україні

Image098День науки на Україні - професійне свято для всіх громадян України, чия робота так чи інакше пов'язана з науковими дослідженнями, який відзначається щороку в третю суботу місяця травня.

День науки - порівняно молоде свято для українських учених, хоча Національна академія наук України (НАНУ) була утворена ще 27 листопада 1918 року при уряді гетьмана Павла Скоропадського.

14 лютого 1997  указом президента встановлено на Україні професійне свято працівників науки - День науки і відзначається воно кожної третьої суботи травня.

Як правило, в цей день, влада України вітає своїх підлеглих з цим професійним святом, а найбільш відзначилися наукові співробітники нагороджуються державними нагородами, пам'ятними подарунками, преміями, урядовими грамотами і подяками керівництва держави.

Сьогодні Національна Академія Наук України включає 167 наукових установ, в яких працює майже 35 000 осіб (загальна чисельність працюючих, з урахуванням організацій дослідно-промислової бази і сфери обслуговування, складає приблизно 43 тисяч чоловік). Число наукових працівників - 12 740, в тому числі докторів наук - 2295, кандидатів наук - 7650.

Для дитини природним полігоном радощів і розчарувань є школа і все, що  з нею пов’язане.

У нашій школі створені всі умови, щоб дитина могла розвивати свої творчі здібності у доброзичливій обстановці. Проводяться різноманітні конкурси, олімпіади, вікторини, які сприяють розумовому та емоційному становленню особистості.

Image099

Упродовж року учні школи взяли участь у найрізноманітніших Всеукраїнських інтерактивних конкурсах: «Колосок», «Бобер», «Патріот», «Лукоморье», «Кришталева сова», «Кенгуру», «Гринвіч», «Левеня», «Інтелект – 2014».

Позитивні емоції створювали особливу атмосферу, яка надавала змогу відповідати на поставлені питання з різних предметів: фізики, хімії, біології, географії, астрономії, історії, математики, російської мови та світової літератури, англійської мови, інформатики. Завдання мали веселий характер, однак для їхнього вирішення необхідні були знання, логіка, кмітливість і почуття гумору. Конкурс приніс школярам масу радісних хвилин і приємних вражень. А радість, як відомо усім, це шлях до нових можливостей, це – магніт, який притягує дітей, додає їм імпульсу життя, збільшує опірність до неприємностей і перешкод.

Image101

 


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.