15 червня 2015 | Випускник 1993

Захоплююча екскурсія до садиби І.М.Суслова.

Нарешті п’ятниця! Мій 4-А клас разом з 6-Б вирушаємо на екскурсію до садиби І.М. Суслова, що в селі Буки Київської області. Їдемо довго комфортабельним автобусом. Скільки всього цікавого за вікном. Безкраї лани, на яких пасеться домашня худоба, прозорі озера і ріки, густі ліси, високі пагорби.
Ось ми вже в Буках. Нас гостинно зустрічає гід. Екскурсія починається з огляду церкви, яка раніше була маленьким будиночком – саме з нього почали будувати парк. Біля церкви – річка Рось за допомогою людей утворила водоспад. Під час створення цього водоспаду знайшли великий овальний камінь з чорним трикутником. Багато фахівців, екстрасенсів, священників досліджували цей камінь. Він непростий - випромінює життєву енергію. І якщо до нього доторкнутися, то додається життєвих сил і здоров’я.
І.М. Суслов, засновник цього парку, унікальна людина. Він збудував навпроти парку футбольне поле, будинок, в якому живуть його 12 прийомних дітей, електростанцію, яка забезпечує електроенергією все село, створив свій зоопарк, який починався з маленького левеняти, та ще багато цікавого.
На іншому березі Росі стоїть будівля у вигляді корабля, де його діти можуть перекусити і відпочити після того, як накупаються у річці. Поряд, роздягальня – мушля.
«Ось вчений кіт іде по золотому ланцюгу, русалка на гіллі сидить» Відомі рядки вірша О.С Пушкіна увіковічнені в цьому парку.
А ось місток, який здійснює найзаповітніші бажання. Ми відпочиваємо у альтанці, яка була збудована однією з найперших у цьому парку. Звіряємо час по сонячному годиннику та милуємось фонтаном, що раніше був окрасою Хрещатика.
На зворотньому шляху ми зупиняємось в парку Олександрія, що знаходиться в місті Біла Церква. Нашу увагу привертає острів, на якому стоїть пам’ятник . Це перший пам’ятник, збудований паном своєму садівнику, який вірно служив пану протягом п’ятдесяти років, був йому вірним порадником і другом. На китайському містку фотографуємось, любуємось природним водоспадом.
Повертаючись додому, переглядаємо фото. Цікава, захоплива і змістовна була наша екскурсія. Скільки цікавого ми пізнали сьогодні. Дякуємо організатору нашої поїздки – Наталії Анатоліївні та швиденько розходимось по домівках, де нас з нетерпінням чекають батьки.

Катя Марунич, учениця 4-А класу.

                                                                                                                 3349 3368 3371 3379 3409


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.