28 вересня 2015 | Фоміна Віра

Семінар вчителів математики

Image228 Image229 Image230Формування в учнів ціннісного ставлення до суспільства, держави та до самої себе, відчуття своєї належності до України, усвідомлення єдності власної долі з долею своєї країни, активної за формою та моральної за змістом життєвої позиції є головною домінантою національно-патріотичного виховання учнів в процесі шкільного навчання, у тому числі, навчання математики.

Згідно з річним планом роботи міського методичного кабінету 25 вересня 2015 року на базі Смілянської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 відбувся міський семінар-практикум учителів математики на тему: «Національно-патріотичне виховання на уроках математики».

Розпочався семінар з виступу методиста методичного кабінету Бровко Г. В., яка ознайомила вчителів з методичними рекомендаціями щодо реалізації завдань патріотичного виховання.

Теоретична частина семінару складалася із доповідей  вчителів математики Палієвої С.І. «Позакласна робота з математики як засіб активізації пізнавальної діяльності учнів» та Волошина В.О. «Роль українських вчених у розвитку математичної науки» , що супроводжувалися комп'ютерною презентацією.

Практичний блок представили вчитель математики Величко О.О. «Практична спрямованість уроків математики» та вчитель інформатики та математики Фоміна В.О. «Логічні ігри на уроках математики». Учасники семінару мали змогу відчути себе в ролі учнів та долучитися до складання задач екологічної та економічної спрямованості, а також позмагатися на швидкість в складанні математичних пазлів.

На завершення семінару вчителі   обмінялися  досвідом із зазначеної проблеми та визначили подальший напрямок дій (участь в створенні колекції цифрових ресурсів).

Методист методичного кабінету Бровко Г.В. висловила подяку за високий рівень організації семінару адміністрації та вчителям  школи.

Величко О.О., вчитель математики


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.