2 жовтня 2015 | Фоміна Віра

Міжнародний день соціального педагога

Image0242 жовтня відзначається Міжнародний день соціального педагога. Це професійне свято було засновано на черговій XVII Міжнародній конференції соціальних педагогів, де серед учасників були представлені 44 країни і яка відбулася в Копенгагені в травні 2009-го року.

Сучасні завдання в галузі соціальної педагогіки вимагають сучасних рішень. Забезпечити дотримання прав дитини в освітньому середовищі, зняти з учня, вихованця чи студента клеймо «важкої» дитини – це надзвичайно клопітка праця, що вимагає від соціального педагога не тільки високо рівня професійної компетентності, а й вміння відшукати внутрішні потенційні ресурси особистості, активізувати їх та спрямувати на формування як у дитини, так і дорослого конструктивних та безпечних моделей поведінки в соціумі. Крім того, тривожні події в країні як ніколи гостро підняли питання дотримання прав людини та цінності кожної особистості у суспільстві в період суспільно-історичних змін.

У Міжнародний день соціального педагога вітаємо Світлану Василівну Линник і бажаємо Вам миру, успіхів, любові і гармонії у особистому житті, радості перемог і почуття реалізованості у Вашій професійній діяльності!

Адміністрація школи


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.