5 листопада 2015 | Фоміна Віра

Сталий розвиток – збереження світу

Image152Image151Image150Image149Image148Image147Image146Image145Image144Сталий розвиток намагається об'єднати екологічне, соціальне та економічне вимірювання навколишнього середовища в глобальній перспективі.
Завданням суспільства ставиться не тільки зменшити споживання ресурсів, але й змінити структуру споживання. Мета сталого розвитку - виживання людства в цілому і підвищення якості життя для кожної людини окремо. Результатом має стати світ, в якому:
в екологічній сфері - стабільна чисельність населення, екологічно чисті продукти харчування;
в економічній сфері - мінімальне забруднення навколишнього середовища і мінімальна кількість відходів.
Що можемо зробити ми, звичайні люди, для наближення цього ідеального майбутнього?
Багато людей намагаються діяти інтуїтивно і навіть роблять кроки у правильному напрямку, однак більш ефективно працювати систематично.
Саме тому у нашій школі упродовж п'ятьох років впроваджується україно-шведський проект «Освіта для сталого розвитку».
4 листопада 2015 року відбувся міський семінар учителів початкових класів. Відповідальними за проведення даного виду роботи були вчителі початкових класів:Калініч О. М, Линник З. О., Русанова О. В., Коротич О. А.,
Дуднікова О. М., заступник директора з навчально - виховної роботи Баштан Н. В.
Досвідом роботи школи в напрямку сталого розвитку поділилася директор школи Гайдай І.Б.
Потім всі учасники, об'єднавшись у три групи, взяли активну участь у навчальному тренінгу за програмою «Освіта для сталого розвитку». Тему збереження води, використання енергії, ведення сталого домогосподарства допомогла розглянути присутнім вчитель– учасник україно-шведського проекту «Освіта для сталого розвитку - Калініч О. М. Вона на високому рівні провела тренінг з учителями початкових класів, залучила їх до різних форм роботи, зацікавила в даному проекті, поділившись власним досвідом роботи.
Також перед присутніми виступили учні 3-А , 3-Б класів(кл.кер.Калініч О. М., Дуднікова О.М.)
Надіємося,що тема міського семінару не залишила байдужим нікого і кожна людина намагатиметься зберегти навколишнє середовище, бо ми на цьому світі не одні. Отож, збережімо цей світ, станьмо кращими !!!


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.