11 листопада 2015 | Фоміна Віра

Одна з найважливіших потреб дитини – розвиток духовності

 Image163Image175Image172Image171Image170Image169Image168Image167Image166Image165Image164

Image176  У рамках проведення заходів до Дня Гідності та Свободи 10 листопада у нашій школі відбувся Фестиваль української культури, в якому взяли участь учні 3-11 класів. За мету фестивалю ми визначили:

-         виявлення талановитих виконавців української народної та сучасної музики;

-         формування та виховання художнього смаку, позитивних соціальних настановлень та інтересів у дітей та юнацтва, залучення якомога більшої кількості молоді до найкращих культурних традицій українського народу;

Неймовірні емоції тепла, щирості, звуки музики та розмаїття кольорів, ось що таке фестиваль української культури. Що можна було побачити на фестивалі української культури? Напевне українську душу! 

    Учні 3-6 класів представили на розсуд глядачів українські звичаї та обряди. Тут і зимові (Калита, вечорниці, щедрування), і літні (Івана Купала), і осінні (весілля, сватання). Масовими, змістовними, організованими були виступи учнів 4-А (класний керівник Курбатова Т.М.), 3-А та 3-Б (класні керівники Калініч О.М., Дуднікова О.М.), 6-В (класний керівник Бойко С.М.). Майстерністю виконання вирізнявся виступ учнів 6-А класу (класний керівник Хлівна Н.В.).

   Особливо вразили глядачів учні 7-8 класів, які представили інсценізації українських народних пісень. Гучні оплески лунали на адресу учнів 7-А, 7-Б, 8-А, 8-Б, 7-В класів (класні керівники Сорочинська С.К., Силка Н.А., Скубенко Т.М., Якимів В.П., Фоміна В.О.)., які з гумором, артистично підійшли до розкриття теми («А я все дивлюся, де ж моя Маруся», «Ой, там, на точку, на базарі», «Ой, у вишневому садочку», !Із сиром пироги», «А до мене Яків приходив»).  Співаючи, ми зазираємо у нашу історію, у минуле, намагаючись обережно побачити картини народження української нації. Коли звучить пісня, то серце наповнюється почуттям любові до рідного краю, до свого народу, до України. Хочеться подякувати вчителю музики Пустовіт В.М. за проведену підготовчу роботу.
    Високу виконавську майстерність виявили учні 9-11 класів, які виступали в номінації «Українська сучасна пісня».
Співаючи, ми зазираємо у нашу історію, у минуле, намагаючись обережно побачити картини народження української нації. Коли звучить пісня, то серце наповнюється почуттям любові до рідного краю, до свого народу, до України. Ми щасливі, що народилися серед народу з такою багатою душею, народу, що вміє так відчувати свої радощі й чудово виливати свої думи, свої мрії, почуття у пісню. Цього дня, затамувавши подих, глядачі  сприймали виступ  Роздобудько А. та Курбатової Д. (10-Б, класний керівник Тарасенко М.В.), Пархоменко Т. (9-А, класний керівник Фоміна Н.Е.), Бритик Є..(11 клас), вокального тріо 10-А класу (класний керівник Новочуб В.М.) та гурту 9-Б класу (класний керівник Величко О.О.). Сучасні українські пісні «Чарівна скрипка», «Старі фотографії», «Вона носила квіти у волоссі», «Бери своє і йди», «Разом і до кінця» супроводжувались розповідями про історію написання кожної з пісень, перших її виконавців. У кожній пісні відчувається українська душа, українська вдача, віра, надія й любов. Пісня єднає людей духовно, несе заряд енергії, добра та любові.

      Виставку української книги підготувала бібліотекар Білей Л.О., а до «Міста Майстрів»(виставка декоративно-ужиткового мистецтва) запросила учнів учитель трудового навчання Фоміна Н.Е.
    Фестиваль буде проводитися й надалі, тому що ми зрозуміли головне - він потрібен дітям. Саме на таких заходах МИ, всі разом, бачимо чим живуть українські традиції сьогодні, де він - культурний цвіт нашої країни, та те, як наші традиції втілюються в сучасності.
А найголовніше - це територія для діалогу та спільного розвитку колективу нашої Першої!

 

                        С.І.Палієва, заступник директора з виховної роботи

 


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.