13 листопада 2015 | Фоміна Віра

Зустріч школярів із письменником Черкащини

Image182 Image183 Image184 Image185 Image186 Image181Черкащина – географічне і духовне серце України – на диво багате як письменницькими традиціями, так і невичерпною скарбницею красного письменства. Література – один із шляхів пізнання першооснови роду, джерел, які живлять душу кожної людини. Кажуть, що життя людини подібне до книги, у якій доля пише світлі і темні сторінки.

Сьогодні учні 5-7-х класів відкрили для себе книгу життя творчості нашого земляка – літератора Ігоря Леонідовича Коваленка.

Непомітно промайнув час, тому що зустріч була наповнена поезіями автора, які звучали у його виконанні. У свою чергу, учні теж зробили подарунок І. Коваленку: прочитали улюблені твори доробку письменника. А ще звучали пісні про рідну країну, про напутні слова батька і матері, з якими ми вирушаємо у життя, про барвистий світ, що нас оточує.

На завершення І. Коваленко подарував поезію, яка ввійшла до його останньої збірочки "Три крапки"  із побажаннями миру і щасливого дитинства.

Жовто-синя

«маршрутка»

із табличкою

«Київ»

висатує

синів

і дочок

із материнських

обіймів,

щоб у лиху
годину

слугувати

для них

місточком

від депресії

до перспективи...

Жоден школяр не залишився байдужим до поетичної творчості земляка.

С.К.Сорочинська, учитель української мови та літератури


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.