21 листопада 2015 | Фоміна Віра

Шашки вчать приймати рішення

09Саме так вважає учениця 11 класу Литвин Тетяна. І додає: «У ряді інтелектуальних ігор шашки займають друге місце після шахів. Ця захоплююча гра служить не тільки для розваги, а й для розвитку логічного мислення, кмітливості; виробляє вміння мислити, приймати рішення, боротися до кінця, не сумувати при невдачах».

Хто може говорити, що шашки це просто? Ні! Це стратегія наступу, захисту своїх позицій на чорно-білих клітинах дошки. Шашки - гра дуже давня. Про історію виникнення цієї гри відомо небагато. Ми тільки здогадуємося про правила, яких дотримувалися гравці в стародавні часи. Але деякі відомості та факти нам відомі. Ми навіть знаємо ім'я чемпіона Стародавньої Греції і можемо встановити, коли шашки перейшли на картату дошку. Вчені різних країн понад століття старанно збирають історичні, археологічні та літературні матеріали про шашкові ігри, щоб підняти завісу над таємницею їх походження.

21 листопада у Черкасах відбулись обласні змагання з шашок серед учнівської молоді. У складі смілянської команди була наша Тетяна Литвин, яка у запеклій боротьбі посіла ІІ місце. Вона нагороджена Дипломом та подарунком.

Вітаємо  Тетяну зі спортивним досягненням і бажаємо подальших перемог!

                                          С.І.Палієва,

заступник директора з виховної роботи


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.