30 листопада 2015 | Фоміна Віра

Україна пам’ятає!

b6SzsALXrl4Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і  життя людини, і життя країни. Там багато сторінок вписано кривавими і чорними кольорами. Чорне вороння зграями ширяло над селами, містами, заціпенілими в тяжкому смертельному сні 1933 року.

Минуле століття пронеслося над Україною трьома голодоморами: 1921-1922, 1932-1933, 1947 років. Указом Президента України було запроваджено День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій, який щороку відзначається у четверту суботу листопада. Пам’яті тих, хто загинув від голодомору 1932-1933 років, було присвячено виховний захід «Україна пам’ятає!», який підготували і провели учні 9-А класу (класний керівник Фоміна Н.Е.).  Метою заходу було ознайомлення учнів з трагічним минулим нашого народу; формуванням у дітей бережливого  ставлення до історії своєї країни, розкриття її як білих, так і чорних сторінок.

Зараз щороку Україна прихиляє коліна перед мільйонами жертв Голодомору 1932-1933 років, перед тими страждальцями, могили яких розкидані по садках, балках, дворах, узбіччях доріг та на цвинтарях, де насипані великі могили або колективні. Воістину говорять колективний голод, колективний холод, біль і страждання, колективна смерть, вони й понині кровоточать у серцях тих, хто пережив страшні роки, а тепер дістав таку можливість розповідати, свідчити, переконувати.

На знак вшанування пам’яті невинних жертв Голодомору у суботу 28 листопада з 16 години  родини наших школярів приєдналися  до всеукраїнської акції «Запали свічку!».

Із настанням темряви ми засвітили і поставили свічку на підвіконня так, щоб її було видно знадвору. Цей вогник символізував нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів співвітчизників.

Також учні школи брали участь  у міській акції «Вічно будемо пам’ятати!»

 

                                                                           С.І.Палієва,  заступник директора з виховної роботи


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.