8 грудня 2015 | Фоміна Віра

Формуємо правосвідомість учнів

У рамках тижня правових знань у школі було проведено засідання правничого клубу «Феміда». Цього разу до учнів 9-А класу завітав суддя міськрайсуду Овсієнко Володимир Васильович, який у цікавій та доступній для підлітків формі провів годину питань та відповідей на тему „Кримінальна та адміністративна відповідальності неповнолітніх“. Метою зустрічі було підвищення рівня правової свідомості та правової культури школярів.

Учні з цікавістю слухали, були активними співучасниками цієї зустрічі, мали змогу задати питання та почути відповіді щодо адміністративної відповідальності неповнолітніх, ознайомитися із статтями Кримінального кодексу України, Конституцією України, видами покарань неповнолітніх, а також про відповідальність батьків або осіб, що їх заміняють, за невиконання обов'язків щодо виховання дітей.

Активно задаючи запитання, учні виявили високу правову обізнаність. Зокрема, їх зацікавило наступне: порядок звернення до суду за захистом своїх прав, особливості судового розгляду справ судом, строки розгляду справ, склад учасників судового процесу, участь прокурора та адвоката у розгляді справ, права та обов'язки сторін.

Дякуємо судді Овсієнку В.В.за співпрацю та сподіваємось на нові зустрічі.

                                          С.І.Палієва,

заступник директора з виховної роботи

222


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.