10 грудня 2015 | Фоміна Віра

День прав людини

Image051 Image052 Image054В рамках проведення тижня суспільних дисциплін відбувся Всеукраїнський урок «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.

День прав людини — міжнародне свято, що відзначається 10 грудня за пропозицією Генеральної асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році.

Під час Другої Світової Війни, союзники взяли чотири свободи - свободу словасвободу віросповідання, свободу від страху і свободу від злиднів - в якості своїх основних цілей війни.

Декларація складається з 30 статей, які лягли в основу наступних міжнародних договорів, у регіональні документи по правах людини, національні конституції та інші закони. Міжнародний законопроект з прав людини складається з Всесвітньої Декларації Прав Людини, Міжнародного Пакту про економічні, соціальні і культурні права і Міжнародний пакт про громадянські і політичні права та двох факультативних протоколів до неї. У 1966 році Генеральна Асамблея прийняла два докладних договори, які завершують Міжнародний законопроект про права людини. В 1976 році, після того як договори були ратифіковані достатнім числом окремих націй, законопроект набув статусу міжнародного права.

За сферою реалізації в суспільному житті права поділяються на:

  • Особисті
  • Політичні
  • Культурні
  • Соціально-економічні
  • Інші

Дякуємо лекторській групі 10-Б класу, що підготувала інформацію для учнів 5-11 класів на тему: «Загальної декларації прав людини», де діти дізналися багато нового про права, види прав, Конституцію та міжнародні договори.

Учениці 10-Б класу

Туманова Юлія та Галич Катерина


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.