11 грудня 2015 | Фоміна Віра

Андріївські вечорниці

00039.неподвижное изображение0013 давніх-давен наша Україна славиться величними традиційними святами й обрядами. Кожен, хто не черствіє душею, хто сповнений любові, доброти до української спадщини повертається до традицій свого народу.

Одним iз свят, яке завжди відзначали нaшi батьки, діди, прадіди, було велике зимове свято, особливо важливе для молоді — день Андрія. Тому, напередодні свята, з учнями 3-А класу проведено родинний захід «Андріївські вечорниці». Перед нами ожили вечорниці в ніч на Андрія, ігри й забави нагадали молодість батькам, бабусям, дідусям, які були присутні на заході.

Тут було все - і ворожіння на свічках, і гадання дівчат  на майбутню долю, і  змагання між  хлопцями, які кусали калиту. Наприкінці свята діти смакували варениками, узваром, бубликами та калитою, які приготували батьки.

Свято пройшло весело та цікаво. Заходи такого змісту дають змогу  познайомити учнів з давніми народними звичаями, виховують в учнів повагу та любов до традицій рідного народу, до української народної пісні, інтерес до вивчення минулого рідного краю, прагнення зберегти культурну спадщину  народу та розвивають творчі акторські здібності учнів.

Гості заходу щиро вдячні  вчителю Олені Михайлівні Калініч за організацію свята.

 

                                                                           Батьківський комітет


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.