23 січня 2016 | Фоміна Віра

Вибір професії – запорука життєвого успіху

2311 2312 2313

На шляху професійного самовизначення шкільної молоді служба зайнятості є одним із помічників та порадників. Процес вибору професії – нелегка та відповідальна справа, яка вимагає узгодження з потребами сучасного ринку праці.

Скомкін О.С., фахівець  з питань профорієнтації  Смілянського центру зайнятості, провів черговий профорієнтаційний урок на тему «Вибір професії – запорука життєвого успіху» з використанням програмно-апаратного комплексу «Профорієнтаційний термінал» за участю  учні 9-А та 9-Б класів. Він наголосив на важливості свідомого та виваженого вибору учнівською молоддю майбутньої професії. Основний акцент  зробив на актуальності робітничих професій, які сьогодні є найбільш затребуваними. Допоможе старшокласникам сучасний технічний порадник – профорієнтаційний термінал, який суттєво поглиблює уявлення молоді про ринок праці, багатогранний світ професій. За допомогою терміналу учні дізнаються про спектр соціальних послуг служби зайнятості, навчальні заклади регіону та України, в їх числі – й центри професійно-технічної освіти ДСЗ.

Під час профорієнтаційного уроку учні 9-х класів із задоволенням відгукнулися на пропозицію попрацювати самостійно з терміналом. Вони зазначали, що профорієнтаційні послуги служби зайнятості допомагають точніше зробити вибір майбутнього фаху.

На завершення заходу учні отримали профорієнтаційні буклети, інформаційні матеріали з роз'ясненням основних профорієнтаційних термінів і тестовими завданнями.

                                                                                                     С.І.Палієва,

 заступник директора

з виховної роботи


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.