23 січня 2016 | Фоміна Віра

У єдності наша сила!

З метою формування і розвитку мотивації виховання учнівської молоді в дусі військових традицій українського народу, формування патріотично зрілої особистості, розширення і поглиблення національно-громадянських і військово-патріотичних уявлень і знань у школі за ініціативи адміністрації школи та лідерів учнівського самоврядування проходили заходи патріотичного спрямування, присвячені Дню Соборності України. 2016 року Україна відзначатиме 25-річчя державності. Однією з найважливіших історичних дат є саме 22 січня (проголошення першої незалежності у 1918 році), коли в Україні відзначається День Соборності. Заходи до Дня Соборності розпочинають вшанування в рамках Року державності України.

Розпочався цикл заходів у нашій школі інформаційним вісником «В єдності наша сила» у 1-11 класах. Для учнів 5-11 класів були проведені шкільні  тематичні лінійки «Мужність і відвага крізь покоління», на яких особлива увага була приділена подіям, що відбулися у 1918 році (підготували учениці 11 класу Бритик Є. та Литвин Т.).

Однією із форм ушанування цієї події стали Уроки Соборності «Єднання заради Незалежності», які були проведені в усіх 1-11 класах. Учні 3-4 класів на уроках курсу «Я і Україна» дізнались про події Української революції 1917-1921 років, видатних державних діячів: М.Грушевського, В.Винниченка, С.Петлюру, Є.Петрушевича. Учні 5-9 класів дізнались про утворення УЦР, проголошення УНР і ЗУНР, підписання й історичне значення ІУ універсалу Центральної Ради, урочисте проголошення Акта злуки УНР і ЗУНР. Учні старших класів брали участь у дискусії, яка дала можливість глибше розкрити просвітницьку діяльність легіону Українських січових Стрільців, поглянути по-сучасному на проблеми єдності української держави на різних етапах її розвитку, соборності як умови незалежності та суверенності.

Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити сама себе не може. Тому це святий обов'язок тих, хто на ній живе, користується всіма її благами і дарами.

Виховуючи патріотів, ми піклуємося про майбутнє України. Відстоюючи ідеали демократії, ми вчимо наших дітей бути вільними. Організовуючи змістовне дозвілля, ми оберігаємо їх від негативних впливів. Все це допомагає нам сформувати цілісну особистість з чіткими поглядами, активною життєвою позицією, бажанням позитивно мислити і досягати своєї мети. Саме такі люди потрібні нашій державі, щоб розвиватися, відстоювати своє право на благополуччя та стабільність.

                                                     С.І.Палієва,  заступник директора

з виховної роботи

IMG_4660_1IMG_4603_1


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.