24 січня 2016 | Фоміна Віра

Тиждень математики, фізики та інформатики

З 18 по 22 січня в Нашій Першій проходив тиждень математики, фізики та інформатики.

Розпочався тиждень виставкою малюнків «Комп’ютер очима дітей», створених учнями 5-х класів.

19 січня учнів 10-х класів зібрав «Щасливий випадок». На цьому заході учасники команд змогли проявити свою ерудицію та знання з математики, відповідаючи на різноманітні запитання ведучих, пов’язані з алгеброю, геометрією та історією математики. Продемонстрували свою творчість та креативність, готуючи завдання команді-супернику. Змогли з гідністю вистояти в геймі «Чорна конячка», де їм було потрібно відгадати вченого та розповісти про нього. Обидві команди достойно змагалися, але перемогу отримала команда 10-А класу.

19 січня учні 5 класів зібралися разом, щоб показати рівень своїх знань з математики та показати, яка з команд швидше та якісніше пройшла всі етапи вікторини " Математичний Олімп". Переможцем стала команда 5-А класу.

20 січня учні 7 класів подолавши всі бар’єри нової та захоплюючої для них науки - фізики, отримали почесне звання "Юного фізика".

21січня учні 9-х класів шукали відповіді на цікаві запитання веб-квесту «Від фантастики до дійсності». Учні дізналися багато нового про винаходи сучасності: 3D принтер, окуляри віртуальної реальності та роботів. Перемогу отримав 9-Б клас.

Цього ж дня учні 5-х класів подорожували країною  Комп’ютерленд. На їх шляху було місто Теоретик, гора Безпечна, Чарівний Ліс, Прірва Вірус та столиця Комп’ютерленду – Windows. Упродовж подорожі п’ятикласники шукали завдання у Комп’ютерного лікаря, Феї Пензликів та Володаря Цифр, продемонстрували всі знання, які отримали першого семестру, коли розпочали вивчення інформатики. Всі перешкоди було вдало пройдено і в чесній боротьбі переміг 5-Б клас.

Спробуємо на хвилину уявити собі, що ми всі втратили елементарні арифметичні знання.  Це приведе до справжньої суспільної катастрофи, бо арифметичний розрахунок супроводжує  нас на кожному кроці. Саме це довели учні 6-х класів, які брали участь в усному журналі «Цікаві сторінки  історії математики». Ведуча журналу,  учениця 11 класу Литвин Тетяна, запропонувала шестикласникам перегорнути сторінки: казкову, історичну, загадкову, гумористичну, магічну.  Першу сторінку – казкову, підготували учні 8-А класу: Кривошея Анна, Прокоф’єв Андрій, Грубнік Олег, які казкою «Як король математику вивчав» довели необхідність математичних знань у будь-яких ситуаціях. З історією виникнення цифр та запису чисел ознайомили учнів Настичук Олена та Хлівна Даша(6-А), про історію звичайних та десяткових дробів розповіли Залашкова Яна та Коцуконь Вікторія (6-Б), а хлопці 6-В класу підготували гуморески. Учні брали участь у математичній вікторині, відгадували загадки, спробували розв’язати задачі та знайти відгадки до математичних фокусів.  Найактивнішими були учні 6-Б та 6-В класів.

На заключному етапі тижня математики в кабінеті математики зібралися учні 9-х класів, щоб позмагатися  в інтелект-шоу «Еврика», вибороти звання «Магістра математичних наук» та відстояти честь свого класу. На п’ятеро найсміливіших чекало 5 конкурсів: «Розкажи про себе», «Тема», «Оратор», «Хронологія» та «Прикладна задача». В цих конкурсах учасники демонстрували свої знання з теорії та вміння розв’язувати за допомогою математики життєві задачі. А також спробували донести свою точку зору з питання «Для чого потрібно вивчати математику». Вболівальники теж не залишалися осторонь змагального процесу, їм були запропоновані цікаві задачі та ребуси. Кожен із учасників отримав звання «Найрозумнішого математика», а найвище звання «Магістра математичних наук» виборола учениця 9-Б класу Шаповал Крістіна.

Для учнів 8-х класів було проведено фізичний брейн-ринг. У цій інтелектуальній грі учасники показали свої знання, кмітливість, уяву, спостережливість, швидкість дій, а також вміння працювати у команді. А так як ця зустріч проходила у вигляді гри, то перемогла команда, яка набрала найбільшу кількість балів. Переможницею виявилась команда дівчат. Учасники гри переконали всіх присутніх, що фізика - це цікаво, весело і потрібно.

Учні 6-В та 7-В класів ще раз повторили етикет мережевого спілкування та з’ясували, хто як веде себе в мережі Інтернет. А потім «спакували валізу», яку понесуть із собою в подальше життя, поклавши в неї всі правила мережевого етикету.

Слід зазначити, що вплив годин цікавої математики на розумовий і математичний розвиток учнів та на засвоєння математичних знань є вагомим за рахунок використання цікавого теоретичного матеріалу та нестандартних завдань.

Вчителі предметів математичного циклу:

Палієва С.І., Величко О.О., Фоміна В.О., 

Волошин В.О., Бойко С.М.

P1120265_1 P1120266_1 P1120268_1 P1120315_1

IMG_4667_1IMG_4664_1IMG_4663_1IMG_4653_1IMG_4651_1IMG_4638_1IMG_4635_1IMG_4623_1IMG_4622_1IMG_4620_1IMG_4615_1IMG_4612_1


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.