8 лютого 2016 | Фоміна Віра

Школа навчання лідерів

Image216 Image217 Image218 Image219 Image220І знову лідери Нашої Першої зібралися на черговому засіданні. Педагог-організатор Яхненко Л.І. провела дослідження «Чим живе учнівська молодь», щоб краще пізнати дітей, відчути їх внутрішній стан і почуття, як вони почувають себе у соціумі, чи зручно їм серед людей, чи легко  у спілкуванні з іншими, як добре розуміють дитину батьки та вчителі.

Психолог школи Силка Н.А. провела тренінг «Я – лідер!», який був на насичений конкурсами та іграми. Для того,щоб порозумітись і почути один одного ми передавали слова і чекали,поки наш вислів дійде до нас,це дуже важливо,ми вчились слухати один одного і концентруватись на тому,що говорить ближній.

Не обійшлось без танців… Щоб навчитись знайомитись,не соромитись інших,вільно висловлювати свою думку допоміг танець і музика. У колі було по дві пари,по закінченню пісні ми рухались вправо,постійно змінюючи партнера. Досить цікавий експеримент… Тільки-но ти звик до однієї людини, і знову через 30 секунд танцюєш з іншою. Ніхто нікого не соромився,всі витанцьовували як могли!!!

Щоб дізнатись, наскільки лідер довірливий, чи  прислухається до інших,чи допомагає йому інтуїція, і як він її використовує, допоміг конкурс «Пов'язка». Ми обирали три учасника, зав'язували одному очі і ховали предмет у межах класу і той мав віднайти річ, але за однієї умови, зліва говорять правду, справа навпаки. Складне завдання, як діяти,слухати когось, чи йти навпростець, шукати самому, бо не знаєш хто говорить правильно? Але ми впорались,звичайно було смішно, коли з закритими очима, не знаючи кого слухати, зачіпаєш парти, вазони, намагаєшся почути, відчути за допомогою інтуїції, де розташована річ, яку шукаєш. Ця вправа багато чого навчила, необхідно вміти слухати, але й до себе прислухатись, чути власне «я» й про оточуючих не забувати.

Ми чудово провели час. Хвилини проведені зі шкільною родиною ніколи не забуваються,вони назавжди залишаться у нашій пам'яті. Дякуємо Н.А. Силці та Л.І.Яхненко за отриманий досвід.

 

 

Філіпова Марія,

учениця 10-Б класу


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.