12 лютого 2016 | Фоміна Віра

Класний керівник та батьки учнів – взаємодія

Image227 Image228 Image229Ефективність виховання дитини  залежить від того, наскільки тісно взаємодіють школа і сім'я. Провідну роль в організації співпраці школи і родини відіграють класні керівники. Саме від їх роботи залежить те, наскільки сім'ї розуміють позицію, на якій стоїть школа по відношенню до виховання, навчання дітей, і беруть участь в  реалізації завдань виховання.  При цьому сім'я повинна розглядатися як головний замовник і союзник у вихованні дітей, а об'єднання зусиль батьків і педагогів створить сприятливі умови для розвитку дитини.
В основі  взаємодії сім'ї та класного керівника повинні лежати принципи взаємної довіри і поваги, підтримки і допомоги, терпіння і терпимості по відношенню один до одного.
Цим питанням було присвячене чергове засідання міського семінару-практикуму голів шкільних методичних об’єднань класних керівників «Тінейджер», яке нещодавно відбулось на базі школи №1. Методист міського методичного кабінету Соболенко Д.П. розкрила питання «Теоретико-концептуальні засади організації роботи з батьками». Заступник директора з виховної роботи Палієва С.І. презентувала присутнім  систему роботи педагогічного колективу школи №1 з батьківською громадою, надала практичні рекомендації щодо проведення батьківських зборів. «Як спілкуватись з батьками? Як уникнути конфліктних ситуацій?»- такі питання винесла на розсуд класних керівників практичний психолог Силка Н.А.. Майстер-клас з проведення тренінгу для батьків «Життєві цінності» показала класний керівник 8-А класу, призер обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Класний керівник року» - Скубенко Т.М.. У роботі семінару взяла участь директор школи – Гайдай І.Б.

Питання, які було винесено на семінар-практикум, викликали жваве обговорення присутніх класних керівників. Вони ділились досвідом роботи, намагались розв’язати проблемні ситуації, які виникають у роботі.

 

                                   С.І.Палієва, заступник директора з виховної роботи


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.