3 березня 2016 | Фоміна Віра

Запрошує «Максимум»

БезымянныйЗа пропозицією кандидата економічних наук, викладача ЧДТУ, випускниці нашої школи Ткаченко (Шмакової) Юлії Володимирівни для старшокласників було проведено тренінг щодо підготовки до участі у дебатному турнірі. До зустрічі було запрошено учнів 8-10 класів, які згодом братимуть участь у міських та обласних дебатах в рамках Проекту  ЄС та Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Дали згоду на участь   у міських дебатах команди 8-А, 9-А, 9-Б, 10-Б класів (керівники команд Скубенко Т.М., Фоміна Н.Е., Величко О.О., Тарасенко М.В.).

Базовим форматом дебатів є формат Карла Поппера, що являє собою поєднання дебатів Лінкольна-Дугласа і Політичних. Цей тип дебатів спрямований на навчання командній роботі як під час підготовки, так і під час самих дебатів. Він передбачає участь команд у складі трьох осіб у кожній.
Формат дебатів Карла Поппера виник як програма, що розвиває вміння розмірковувати та мислити критично, обґрунтовувати власні думки та аргументовано опонувати. Формат має свій стиль, близький до політичних дебатів, де учні та студенти навчаються обговорювати проблеми, аналізувати їх з різних точок зору, розробляти можливі шляхи (стратегії) їх вирішення.
У цьому мета дебатів Карла Поппера – залучити учасників до обговорення проблем і планування рішень, а не просто до участі в дискусії.

Цим самим започатковано створення у школі дебатного клубу «Максимум», до участі у якому запрошуємо учнів 8-10 класів. Перші дебати у школі відбудуться 16 березня.

С.І.Палієва, заступник директора з виховної роботи, координатор проекту


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.