26 березня 2016 | Фоміна Віра

Обговорення майстер-класу з фізичної культури молодими вчителями

Під час обговорення вчителі-новатори звернули увагу молодих учителів на положення Національної стратегії оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація», які базуються на рекомендаціях Всесвітньої організації охорони здоров’я, Ради Європи, Європейського Союзу, нормах національного законодавства, відповідно до яких держава покликана забезпечити формування та реалізацію багатовекторної комплексної політики заохочення громадян до оздоровчої рухової активності, що сприятиме зменшенню ризику виникнення неінфекційних захворювань – основної причини високих показників передчасної смертності в Україні.

Також під час обговорення приділялася  увага питанню обов’язкового медичного профілактичного огляду та наголошувалося, що до занять з фізичної культури і спорту допускаються учні, які пройшли обов’язковий медичний профілактичний огляд відповідно до Положення про медико-педагогічний контроль за фізичний вихованням учнів у загальноосвітніх навчальних закладах, затвердженого спільним наказом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 20.07.2009 №518/674, не мають протипоказань щодо стану здоров’я, у яких визначені рівень фізичного розвитку і група для занять фізичною культурою.

Учасники обговорили особливості планування навчального матеріалу з фізичної культури та наголосили, що правильно спланувати навчальну роботу з фізичної культури означає передбачити зміст, форми і методи цієї роботи, урахувати вікові, психологічні і статеві особливості розвитку учнів, рівень їхніх фізичних якостей і рухових здібностей, стан здоров’я тощо. Змістовне наповнення предмета «Фізична культура» в 5-11 класах навчальний заклад формує самостійно з варіативних модулів. При цьому обов’язковим є включення засобів теоретичної і загальнофізичної підготовки, передбачених програмою для цього класу до кожного варіативного модуля.

Обговорення також стосувалося питання безпеки життєдіяльності під час занять фізичними вправами. Навчальний предмет «Фізична культура» належить до найбільш травмонебезпечних. Тому молодим вчителям потрібно особливу увагу звертати на безпеку життєдіяльності під час проведення занять.

У віртуальному майстер-класі взяли участь методист КНЗ «ЧОІПОПП ЧОР» Н.В. Розіна, А. І Цапенко, заступник директора з навчально-виховної роботи Смілянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Смілянської міської ради, О. Г. Фариба,учитель Монастирищенської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5 Монастирищенської районної ради, А. М. Левченко, учитель Смілянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Смілянської міської ради, 23 молодих учителя області.

За матеріалами сайту КНЗ «ЧОІПОПП ЧОР»


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.