7 квітня 2016 | Фоміна Віра

День Цивільного захисту у закладі

Image354Image353Image352Image351Image350Image349Image348Image347Image346Image345Image344Image343Основні зусилля у розв’язанні питань цивільного захисту у закладі упродовж 2015-2016 навчального року були спрямовані на навчання учнів та постійного складу школи правилам поведінки під час надзвичайних ситуацій, умінню використовувати засоби захисту при потребі, прийомам надання першої долікарської допомоги.

Цього року планом Комплексного об’єктового тренування було відпрацьовано дії сил управління та об’єктових тренувань на ліквідацію наслідків стихійних лих природного характеру, якими є буревій, смерч, злива, гроза, блискавка. Зазначені стихійні лиха не тільки погіршують нормальну життєдіяльність людей, руйнують і знищують матеральні цінності, а іноді призводять до загибелі людей.

Особлива увага була приділена діям при ураженні електричним струмом, що може трапитися унаслідок обриву ліній електоропередач.

Як діяти  в умовах виникнення стихійного лиха? Що потрібно зробити до і під час стихійного лиха? Які можливі наслідки від ураження для організму людини? Відповіді на всі запитання учасники навчально-виховного процесу побачили під час проведення Дня ЦЗ у закладі.

Члени штабу розпочати роботу ще задовго  до початку робочого дня. У кабінеті керівника ЦЗ, директора школи І.Б. Гайдай відбулася оперативна нарада на якій ще раз було доведено завдання об’єктовим формуванням при відпрацюванні дій під час Дня ЦЗ.

Розпочався День ЦЗ проведенням лінійки для учнів 2-11 класів. Керівник ЦЗ закладу Інна Борисівна Гайдай наголосила на важливості діяти за сигналом тривоги при надзичайних ситуаціях, не створювати паніки, діяти впевнено, рішуче і викорстовувати знання, отримані під час вивчення предметів «Захист Вітчизни» та «Основи здоров’я».

Викладач предмету «Захист Вітчизни» В.М. Колюка підготувавав виставку засобів захисту, які можна використовувати для захисту органів дихання, шкіри.

У вестибюлі школи розмістили листівки, плакати, колажі, малюнки, виконані учнями 5-11 класів на тематику: «Дії при пожежі», «Як врятуватися під час грози», «Як зупинити кровотечі», «Знай, умій». Кращими визнано матеріали учнів 10-А ,5-Б, 6-В класів.

Майже професійно демонстрували учні 10-11 класів, які вивчають основи медико-санітарної підготовки, надання долікарської допомоги – накладання пов’язок, іммобілізація кінцівки при переломах, заходи на відновленні дихання.

Юнаки 10-11 класів складали нормативи на вміння використовувати засоби індивідуального захисту – протигази.

Проведенням військо-спортивної естафети юнаками  підтверджено уміння діяти в екстремальних умовах, виявляти  витривалість, мужність. Кращі результати показали Трайтака Дмитро, Яценко Роман (11 клас) та Баглик Данііл (10-Б клас).

По завершенню Дня ЦЗ у навчальних кабінетах класні керівники провели перевірку знань учнями правил поведінки, провели вікторини, продемонстрували відеофільми про можливі наслідки від стихійних лих природного характеру а також інструктажі з питань техніки безпеки під час весняних канікул. У кабінеті керівника ЦЗ члени штабу підвели підсумки проведення заходу, обговорили діі сил управління при проведенні заходів.

Цього ж дня було відпрацьовано дії керівного складу ПЕП№3, за яким згідно рішення міськвиконкому є приміщення нашого закладу.

 

А.І.Цапенко, начальник штабу ЦЗ, заступник директора з навчально-виховної роботи.


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.