13 червня 2016 | Фоміна Віра

Казкова подорож 7-Б та 10-Б класів Карпатами та Львовом.

Image519 Image521 Image523 Image524 Image525На цю подорож ми з нетерпінням чекали від початку навчального року. І ось цей омріяний день настав. Зручно вмостившись у комфортабельному потязі, вирушаємо в дорогу. У вагоні лунає сміх, жарти. Кілометри залишаються позаду. На горизонті постають Карпатські гори.

Україна надзвичайно мальовнича і має безліч дивовижних місць. А українські Карпати є одним із найзагадковіших куточків держави, адже саме тут можна знайти дивовижне розмаїття чудес природи.

Яремче — це мальовниче містечко в Карпатах. Ми давно мріяли побувати в Яремчі, тому що читали про цей чудовий куточок України та саме тут маємо школу - партнера. Подорож для нас була дуже цікавою. Хоч більшість дітей і чули про Карпати, але ніколи не думали, що вони такі красиві. Особливо нас вразили прогулянка скелями Довбуша, сходження на найвищу точку Яремчанщини  – гору Маковицю, поїздка до Буковелю та велич водоспаду Пробій. Водоспад Пробій шумить у каньйонах річки Прут. У кінці ущелини є кілька скелястих порогів та водоспад. Пробій чи не найповноводніший каскадний водоспад в українських Карпатах.

У Яремче приємно помічати дрібниці: різьбу на старих будинках,  насичений запах бринзи, дрібний хрестик на ярмарковому вишитому рушнику, людей у національному вбранні. В Яремче завжди можна знайти заняття до душі: чи то спокійний відпочинок на лоні природи, чи екстремальні пригоди, чи візит до сакральних споруд, яких на території Яремче та в околицях міста чимало!

На цьому наша подорож не закінчилася, а  навпаки набула обертів і за декілька годин нічним потягом Рахів -  Львів ми опинилися в культурній столиці нашої країни –  Львові.

Львів – це місто величних пам'яток архітектури, розкішних храмів, старовинних площ, затишних вуличок, музеїв та галерей з унікальними мистецькими скарбами різних історичних епох світової цивілізації.

Старовинні вулички, таємнича атмосфера минулих століть, що застигли в камені, випромінюють невидимі, але дуже відчутні подихи. І все це – Львів, який є театральним, музичним, мистецьким  центром, що продукує безліч напрямів розвитку сучасної культури і мистецтва, цікавих розваг та забав.

Біля  пам’ятника засновнику Львова Данилу Галицькому нас зустрів екскурсовод і повів старовинними вуличками міста. Короткі історичні відомості, цікаві легенди, розповіді заворожили нас. На місцевій ратуші милувались краєвидами Львова з висоти пташиного польоту. Спостерігали за виробленням карамелі та шоколаду у казкових крамничках, пригощались солодощами. Побували у копальні кави, дізнались про історію вживання кавових зерен. Були вражені красою храмів та підземель міста, Замкової гори та собору Св.Юри. Свою пішу подорож ми завершили смаколиками у місцевих крамничках.

Стомленні, але щасливі, переповнені позитивними емоціями за п’ять незабутніх днів подорожі, ми повернулись додому.

Силка Н.А., класний керівник 7-Б класу

 


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.