22 серпня 2016 | Фоміна Віра

Оновлені навчальні програми для 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів

4 серпня 2016 року відбулось засідання Колегії Міністерства освіти і науки України,де було затверджено 13 оновлених навчальних програм для 1-4 класів, які розміщені у відкритому доступі на сайті МОН України. Вчителі, батьки та усі бажаючі можуть ознайомитись з програмами за посиланням:http://mon.gov.ua/activity/education/zagalna-serednya/pochatkova-shkola.html

Учні початкової школи з 1 вересня 2016 року будуть навчатися за оновленими програмами, розвантаження та оновлення яких – це перший крок до реформування української освіти. Міністерством освіти і науки України розроблено концепцію нової української школи, яку буде представлено в найближчий час. Передбачені нею зміни будуть системно запроваджуватись з 2018 року. «Але діти вчаться вже зараз, вони не можуть чекати. Тому оновленням програм початкової школи ми показуємо напрям змін», – зазначив заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей.

У відкритому доступі також з’являться затверджені зміни до орієнтовних вимог щодо оцінювання навчальних досягнень учнів та методичні рекомендації до оновлених програм. Вони передбачають зміни підходів до оцінювання та педагогічну свободу творчого вчителя.

За матеріалами МОН України


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.