27 вересня 2016 | Фоміна Віра

Проведення протипожежного тренування

Питанням цивільного захисту у школі приділяється не менше уваги, ніж навчально-виховному процесу. Із постійною періодичністю навчальні заклади проводять тренування, під час яких відпрацьовуються дії та заходи, що є реакцією на виникнення надзвичайної ситуації.

img_716822 вересня у школі №1 відбулося одне з таких тренувань, цього разу присвячене протипожежній безпеці. Його метою стали перевірка дієвості запланованих заходів, дій органів управління та сил цивільного захисту на загрозу або виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної з пожежею; удосконалення знань і навиків усіх учасників заходу в екстремальних умовах, а також організація евакуації людей із зони підвищеної небезпеки, гасіння умовної пожежі, надання первинної долікарської допомоги.

Виконання цих завдань потребує чіткості та злагодженості дій від усіх учасників. Адже незважаючи на умовність ситуації, саме під час тренування виявляються усі недоліки, що можуть стати фатальними під час справжньої небезпеки.

img_7180 img_7183За легендою у результаті короткого замикання електричної мережі сталася пожежа у кабінеті №4 (кабінет англійської мови) – корпус середньої та старшої школи, а також у кабінеті №1 – у корпусі молодшої школи. Продукти горіння, поширюючись коридорами, загрожували життю і здоров’ю учнів, педагогічних працівників. Учасниками тренування стали керівний склад школи, учнівський колектив, працівники закладу, з яких були призначені комісія з питань надзвичайних ситуацій, евакуаційна комісія, а також створені об’єктові формування.

Варто відзначити, що усі необхідні дії та заходи були проведені у короткий термін, а також відповідно до всіх вимог та інструкцій. Завдяки оперативним діям керівника ланки оповіщення (О.С.Комарова), а також керівника об’єктового формування з евакуаційних заходів (С.І.Палієва) увесь учнівський та педагогічний колективи терміново, за 1 хвилину та 20 секунд покинули приміщення згідно зі схемами евакуації.

img_7177Натомість командир об’єктового формування охорони громадського порядку (С.К.Сорочинська) та особовий склад групи забезпечували патрулювання території і захист будівлі школи. Завданням учасників об’єктового формування пожежогасіння (С.А.Литвиненко) стала організація боротьби з умовним загоранням.

Оскільки за легендою у результаті необережності одна людина отруїлася продуктами горіння, то командир об’єктового формування надання долікарської допомоги (О.А.Царенко) своєчасно відреагувала на ситуацію та вжила відповідних заходів щодо її усунення, тобто під її керівництвом була надана первинна допомога умовно травмованим.

Звісно, усі дії відбувалися під пильним контролем керівника ЦЗ (І.Б.Гайдай), а також начальника штабу ЦЗ (В.О. Дубовик). Тож, завдяки спільним зусиллям та високому рівню особистої відповідальності кожного із учасників, тренування пройшли успішно та з дотриманням усіх вимог щодо заходів охорони праці.


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.