4 жовтня 2016 | Фоміна Віра

Вчителі Нашої Першої одержали Оскар!

Не знаю, чи кожен учитель хотів би відчути себе зіркою, але таку приємну можливість своїм педагогам у день їхнього професійного свята надали учні першої школи. Робочий день у п’ятницю 30 вересня розпочався із короткого інтерв’ю та червоної доріжки. Чим не зіркова поява на офіційній урочистій події? Як виявилося пізніше, це був початок грандіозної церемонії нагородження «Оскар». Але про усе по порядку.

«Вітання та їхні різновиди» - саме така тема, незважаючи на календарне планування, переважала майже на усіх уроках і з усіх предметів. Учні старалися зробити цей день для своїх вчителів особливим. Атмосфера довіри і доброзичливості, яка зазвичай панує у робочих буднях, у переддень свята була особливо відчутною.

Варто відзначити, що неймовірно яскраво відкрили свої таланти та втілили цікаві задумки усі без винятку класи. А старшокласники підготували для педагогів двогодинний концерт-церемонію нагородження «Оскар-2016». У кращих традиціях жанру відзнаки вручали за номінаціями. Так, володаркою Оскара у номінації «Золоте серце» стала директор Нашої Першої І.Б.Гайдай. Вона щиро подякувала за нагороду, а також привітала колег із професійним святом. Саме із рук керівника закладу свої відзнаки міського та обласного рівня одержали Н.В.Хлівна,О.О.Величко, Л.І.Яхненко, Н.В.Демиденко, А.І.Цапенко, Н.А.Силка, В.О.Макушенко, В.М.Пустовіт, В.О.Волошин, І.О.Клименко. Та не лише педагогічні працівники, але й інші професіонали своєї справи, із якими вчителі працюють щодня, отримали нагороди. Серед них С.А.Литвиненко, Л.О Бойко, В.А.Бондаренко, а також представники технічного та обслуговуючого персоналу.

Почесними гостями церемонії стали вчителі-наставники, які віддали більшу частину свого життя роботі на педагогічній ниві, а щирі серця - дітям. Із особливою ностальгією відвідали рідний заклад М.В. Бурова, В.І. Поповіченко, Р.Д. Степанова, О.М. Король, В.Т. Назаренко, Л.П. Кузьмич.

Наступна номінація зібрала разом завучів школи Н.В.Баштан, В.О.Дубовик, Н.А.Силку, а тому й одержала назву «Сила трьох». Вони пообіцяли присутнім працювати за принципом «Один за всіх і всі за одного».

А далі номінації і переможці були оголошені у такому порядку:

  • «Перша зоря» - на сцену вийшли вчителі початкової школи, а Оскар одержала Т.М.Курбатова.
  • «Кришталеве слово» - як зрозуміло із назви, це про педагогів суспільно-гуманітарного циклу; заповітна статуетка опинилася в руках Т.М.Скубенко.
  • «Олімпійська слава» - вчителі фізичного виховання тільки-но провели Олімпійський тиждень, а оскароносцем було визнано О.М.Александрова.
  • «Люди Х» - таємнича назва номінації для найбільш загадкових людей, що мають справу із задачами, формулами і точними науками; Оскар перейшов до В.О.Фоміної.
  • «Володарі природи» - що б ми знали про життя планети без шанованих учителів природничого циклу; а володаркою статуетки стала Л.І.Подрушняк.
  • «Закордонна зірка» - вже вдруге за день відчули себе селебріті вчителі іноземної мови, а Н.В.Хлівна також закріпила успіх, одержавши Оскар.
  • «Безмежний простір душі» - це мистецтво у всіх виявах; цього разу музика перемогла в особі В.М.Пустовіт.
  • «Хранительниця книг» - безперечно, нею стала бібліотекар школи Л.О.Білей.
  • «Генератори ідей» - номінація, що об’єднала найбільш технічно підкованих людей Нашої Першої, а Оскар забрала О.Л.Бойко.
  • «Комфорт у всьому» - номінація спеціально створена для технічного персоналу закладу, їхня робота не менш важлива, ніж вчительська; нагороду отримала С.А.Литвиненко.
  • «Найкреативніший вчитель» - цього звання удостоїлася педагог-організатор Л.І.Яхненко, яку учні також назвали «зіронькою».

Та не подумайте, що церемонія нагородження відбувалася як захід із відтінком офіціозу та строгості. Зовсім ні! Школярі створили справжню казку для своїх вчителів, де панувала музика, театр, хореографія, пісня та і загалом творчість. Окремим номером святкової програми стали вітання від дітей, які з гордістю називають своїх наставників також мамою чи татом. Всі здогадуються, що бути донькою або сином педагога нелегко, але врай почесно. А ось стовідсотковою несподіванкою став ролик, записаний вранці святкового дня, коли педагогів зустрічали на червоній доріжці та проводили коротке інтерв’ю із кожним.

Феєрична церемонія пройшла в атмосфері доброзичливості та взаєморозуміння, тому із впевненістю можна сказати, що вчительська праця хоч є і складною, але необхідною, вдячною та важливою. Наставник віддає частину себе вихованцеві, та від того збагачується сам, і секрет його вічної молодості в учнях.

Аплодисменти, гучний сміх та виклики «Браво» стали подякою педагогів для усіх учнів Нашої Першої. Адже вони зробили День учителя 2016 особливим та повним приємних несподіванок.

 

Редколегія

img_7231img_7249img_7253img_7266img_7279img_7287img_7299img_7343img_7348


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.