4 листопада 2016 | Фоміна Віра

Фольклорне свято

image028 image029    У нашому шкільному житті є цікавий навчальний предмет – уроки української літератури, завдяки якому разом з учителем Сорочинською С.К. ми вчимося красі та милозвучності рідної мови.

Новий  навчальний рік розпочався знайомством із праматір′ю сучасної літератури – народною творчістю. Перші уроки розкрили перед нами красу і багатство народної пісні, що супроводжує різні обряди, свята.

Світ обрядової пісні заполонив нашу увагу, і ми вирішили провести фольклорне свято. Дні підготовки промайнули непомітно. І ось свято, яке пройшло у рамках тижня української мови та писемності. До нас завітала незвичайна русалка (Макаренко О.) – і дівчатка, обдаровуючи її вишиванками, співали  русальних пісень. Плели віночки під ніжні слова купальських пісень  «Заплету віночок», «Ой вінку, мій вінку». Вправною господинею стала Оля Шевченко, яка спробувала зжати перший сніп нового урожаю.

Та чи не найкраще нам вдалася роль колядників і щедрувальників. За наші привітання і побажання ми щедро були обдаровані «господарями» Діаною Штомпіль та Максімом Березняком.

Кожен учасник свята намагався вкласти душу, виконуючи улюблену календарно-обрядову пісню. Лине спів, бачимо радісні обличчя учасників свята і здається, що ми на певний час духовно поєдналися із нашими пращурами.

                                                                                      О.Озирський, учень 6-Б класу


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.