28 листопада 2016 | Фоміна Віра

Загадковий світ природи

image073 image072 image070 image069Є науки природничі

І цікаві й теаємничі

З ними будеш йти готовий

У природи світ чудовий

Люди, звірі, птахи, комахи, гриби, бактерії, різноманітні рослини об’єднані одним спільним домом – біосферою. Усім там комфортно – вони тісно зв’язані кругообігами речовин , хімічними перетвореннями, мають взаємний вплив.

Саме дослідженню природничих наук і були приурочені заходи, що проходили у закладі в рамках  предметного тижня – адже всі науки про природу: хімія і біологія, географія і екологія пов’язані між собою, бо жива і нежива природа не   розривно зв’язані між собою всі, що жили, живуть і будуть жити на Землі.

Лекторська група учнів 8-А класу у складі Зінченко Анастасії, Шевчук Марії, Білостоцького Дмитра ознайомила учнів 5-11 класів із основними закономірностями життя: усі організми народжуються і змінюються протягом життя. Більше 2мільйонів видів тварин і рослин живуть на Землі, вони дуже різні між собою, але вони живляться, дихають, розмножуються, ростуть, вмирають, реагують на зміну пір року, дня і ночі, зміну температури, вологості, освітлення.

Учні 10-11 класів долучилися до участі у змаганнях «Найбільші відкриття ХХ століття». Відповіді на досить непрості запитання ще раз довели, що учні допитливі, розумні, а закони і відкриття різні і значимі для людства планети.

Вікторина «Біологічна жартівлива» для учнів 6-х класів була незвичною –запитання були цікавими а щоб дати на них відповіді треба було добре подумати, щоб не помилитися.

Учні 5-х класів уже традиційно зібралися на виховну годину –брейн-ринг у рамках тижня природничих наук «Знайомство з природою». Представники команд у складі: Каліна О., Солонична В., Дживага І., Шигільдєєва В., Довгохатько А., Старюк Д. (5-А клас), Бандурко С., Забудської А., Чайченко А., Чайченко Т., Солошенко С., Штанько Л (5-Б клас), Савченко М., Аглічева М., Трофімова А., Доненко А., Тищенко Д., Кучер О., Мартиненка К. (5-В клас) старалися та доводили, що вони знають про природу все  і найкраще – хто найбільший, хто найшвидший, а хто найрозумніший.

Відгадували загадки болільники, складали нові слова зі словом «Листопад», адже захід проходив у останню п’ятницю останнього місяця осені. Учні 5-А класу склали аж 19 нових слів, пригадали свійських тварин, назви лікарських рослин на назви найпоширеніших квіткових рослин.

Усі заходи проведені в рамках предметного тижня пройшли цікаво, з активною участю дітей, І ще раз переконали всіх, що світ природи чарівний, дивовижний і непізнаний до кінця.

                                                  Цапенко А.І., учитель біології


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.